Изневяра, заклах я, казал убиецът на Милена след бруталното зверство

0
1682

Изневяра! Заклах я! Това били единствените думи на 62-годишния овчар Петър Русев пред Росица Николова от селото и пожарникарите, които дошли да гасят къщата му часове след като наръгал с нож в корема 51-годишната си приятелка Милена Стефанова. Трагедията се разигра в смолянското село Турян. Росица Николова, която е пенсионерка и магазинерка в селото, а всяко лято е доячка при Петър, го видяла същия ден преди обяд в магазина, пише „Марица“.

„Дойде, изпи две бири и изяде парче салам. След това си купи веро и кутия цигари и си тръгна“, спомня си Росица. Няколко часа по-късно звъннал пощаджията, че коминът на къщата на Петър много пуши и че нещо гори. Отидох веднага да му помагам да разгъваме маркуча да гасим. Дойде пожарната и като слязох долу, видях Петър. Беше пиян до козирката, а единствените му думи пред мен и огнеборците бяха: „Изневяра, заклах я“, разказва Росица.  Петър е задържан веднага. Пред полицаите обяснил, че се спречкал с приятелката си Милена. Наръгал я с нож в корема и тя побягнала.

След това си запалил печката, но предизвикал пожар. Пристигналите на място екипи извадили от стаята му димящия дюшек.   Разследващите проверяват версията, че е възможно сам да е предизвикал пожара и да е възнамерявал да се самоубие.   „Имаше кръв по якето и по носа. След това пожарникарите извадиха дънките му от къщата, целите бяха в кръв. Най-вероятно се е преобличал“, разказа Росица. Според местните през това време Милена е бягала и се е крила. Тя най-вероятно е издъхнала от голяма кръвозагуба от раната. Намерили трупа в малка ливада под махала Голяма, където са къщите, в които живеят тя и Петър. Полицаите  намират бързо и ножа.    Съдбата на двамата е повече от странна, смятат в селото.

Петър е от русенско село. Дошъл в Турян още по времето на соца заради постановлението за граничните планински райони, където нямало данъци и давали безвъзмездно пари. Най-напред бил говедар, а после овчар и така карал досега. Не можел да се пенсионира, защото нямал трудов стаж. Гледал 6 свои овце и още толкова агнета, а от май до декември се грижел и за хорските в овчарника, останал от времето на ТКЗС-то в Турян. Нямал жена и деца. Хората в селото не знаят почти нищо за живота му, преди да дойде в Родопите.  Носел се слух, че се е махнал от Русенско след криминален случай. Но се разбирал с местните в Турян, купил си къща и от години живее в селото. Милена пък била от Варна. Тя се появила в Родопите през 2010 г., когато се регистрирала и заживяла първо в смолянското село Габрица. Преди 4 години се пренесла в Турян. Живеела под наем в къща близнак, половината от която е срутена. Друго нищо не знаем за нея – каква професия е имала, имала ли е брак, беше много потайна, казва Росица. Милена обяснявала, че получава доходи от наем от апартамент във Варна. Нейни приятели от района виждали миналото лято майка да идва на гости в Турян. Жената живеела във Варна.

Милена има и племенници, които са в чужбина.  В селото се носело, че дошла в Родопите след тежка любовна драма и търсила самота. През миналото лято била доброволка в мероприятията на фестивала за дивите цветя в близкото село Смилян. Помагала и в Киселчово на писателката Мона Чобан. В района на двете села я хвалят като човечна, работлива и яка жена, на която не  се опира работа и помага на всеки. Била с добро сърце, артистична натура, комуникативна, позитивна и с всеотдаен нрав. Обясняват си отшелничеството в селото с това, че иска да намери спокойствие и свобода и да избяга от сивото ежедневие. Разказват, че се прехранвала, като продавала свои неща ръчна изработка. В Турян обаче разказват, че Милена ежедневно се напивала.

„Тя можеше да сложи в малкия си джоб всички мъже с пиене. Пиеше до 2-3 часа през нощта всеки ден и след това спеше до обяд. А на следващия ден започваше с бири и цигари, нищо не работеше, това  беше животът“, разказва Росица. Жената споделя, че когато се появила Милена в селото, първо се сближила с нея, но след като започнала връзка с Петър, двете не поддържали контакт.   „Разболях се и стоях настрана, защото не ми беше до техните отношения“, казва Росица. Жената била преди това години наред близка с Петър. За него казва, че е кротък човек, не се карал и бил добряк. Не пиел, когато е с овцете, но през зимата си наваксвал с алкохола. Двамата си обичаха алкохола, от пиене стана тази работа, смята Росица.

Тя се съмнява, че овчарят е издържал финансово Милена и се е ядосал, като е разбрал, че ходи с някой друг. Според Росица приживе Милена не спирала да обикаля по Смолян и  селата.  Петър е задържан за 24 часа. Предстои мярката да бъде увеличена на 72 часа. След това съдът ще решава дали да има постоянно задържане.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук