Изненада или не?! Корнелия изпревари Бойко! Българите търсят червената лидерка повече от опонента й! (ГРАФИКИ)

0
1493

Корнелия Нинова доминира в търсенето в българското интернет пространство в последната седмица. Това показа сравнението, направено от News.bg три дни преди изборите, след като само седмица по-рано макар и с малко водещ бе интересът към опонента й Бойко Борисов. И днес разликата е малка – индекс 8 и 9 в полза на червената лидерка, като определено интересът се влияе рязко при присъствие на съответната фигура в някоя от националните телевизии. Показателно за това е резкият скок в интереса към Корнелия Нинова тази сутрин, когато тя беше гост на сутрешен блок.   Разликата от една единица може директно да се насложи върху разликата от 1% между двете партии, които дават всички социологически агенции. Независимо дали в полза на едните, или в полза на другите. Разпределението по области на България също запазва тази динамика в сравнение с миналата седмица и сега Корнелия Нинова „наваксва“ редица райони. С по-голям интерес към Бойко Борисов остават само областите Видин, Перник, Плевен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Смолян, Силистра и Шумен.

Останалата част на страната е оцветена в червено. Интересното в случая обаче е, че при сравнение в интернет търсенето при основните политически формации това съотношение не се запазва, а напротив – ГЕРБ продължава да води по интерес и то значително изпреварвайки социалистите.   При сравнение между посочваните като фаворити 5 политически партии разпределението е: ГЕРБ – 51 БСП – 41, ДПС – 20 Воля – 14 Обединени патриоти – 10. Разминаването е не само интерес към лидерите – интерес към партиите. Малки разлики в тенденциите се отбелязват и при останалите партии, сигурни представителите в 44-то народно събрание. Ако и миналата седмица интересът към партията на Бойко Борисов беше 39 срещу 29 за БСП, такова остава съотношение и в момента на последната седмица на предизобранта кампания.

С повече от 10 вече изостава ДПС, а „Воля“ продължава да води на Обединените патриоти. Не такова е разпределението при въвеждане на имената на техните лидери. Веселин Марешки определено води на останалите имена – Мустафа Карадайъ, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, Волен Сидеров. За сметка на това разликата между търсенията за за лидерите на ДПС и ДОСТ продължава да расте, като категоричен лидер остава и то с драстична разлика вече Лютви Местан.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук