Изплува чисто нов вариант за български еврокомисар!

0
1428

Евродепутатът ни Мария Габриел ще е новият български еврокомисар, информира „Стандарт“, позовавайки се на свои източници. Името й се обсъжда за ованкантената позиция в Европейската комисия, която остана празна след оставката на Кристалина Георгиева от началото на годината.

Задачата да изпрати нов еврокомисар на страната ни ще е една от първите за новия кабинет на Бойко Борисов, който се очаква да бъде сформиран до края на месеца или най-късно в началото на май. Служебният кабинет на Огнян Герджиков вече обяви, че не мисли да изпраща наш представител в Европейската комисия. Преговорите за ресор тепърва предстоят. Но по всяка вероятност Мария Габриел ще поеме ресор, свързан с политиката за младежта в ЕС.

Мария Габриел е евродепутат от групата на Европейската народна партия (ЕНП) от 2009 г. насам. Тя е и зам.-председател на ЕНП-Жени и още зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата. Габриел е изключително активна в ЕП по отношение на защита на правата на жените и равенството между половете. През 2013 г. Габриел получава и приза за „Евродепутат на годината“ в категория „Равенство на половете“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук