Изправиха трите цистерни с пропан-бутан от влака, дерайлирал в района на Централна гара – Пловдив

0
3982

Изправиха трите цистерни с пропан-бутан от влака, дерайлирал в района на Централна гара – Пловдив в нощта срещу събота. Двата локомотива, теглили композицията от 25 вагона с общо 1 900 т пропан-бутан, бяха изправени, но още са на линията.

Следствените действия днес продължават, разследващите правят огледи на местопроизшествието. Движението по жп линията Пловдив-Карлово е възстановено, започва да се работи и за отстраняване на щетите по релсите.

Още в събота сутринта управителят на фирмата превозвач „Булмаркет рейл карго“ Петър Ганев предположи, че причина за дерайлирането на влака е счупен език на стрелка. И днес от фирмата продължават да твърдят, че вината е в жп инфраструктурата.

Разследването се провежда под наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив. Според окръжния прокурор Румен Попов и гл. комисар Николай Николов има няколко версии и всяка от тях е възможна. Факт е, че влакът се е движел със скорост около 32- 35 км/ч, той е пренасял товара си от Сърбия до гара Разпределителна-Пловдив. Спирачният път е бил около 40 м дълъг.

Снощи министър-председателят Бойко Борисов кацна със самолет от Мюнхен в Пловдив, където се срещна с областния управител Здравко Димитров и директора на ОД на МВР- Пловдив, за да се запознае лично със ситуацията.

dariknews.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук