Именит експерт обяви какво ще погуби човечеството съвсем скоро!

0
2811

По думите му, вече сме в началото на края на света, останало ни е много малко, едно от най-опасните неща може да е безименен, но и гениален програмист

Един от водещите световни експерти по Апокалипсисите английският журналист и писател Роб Сиърс в течение на много години изучава възможните сценарии за изчезването на нашата цивилизация. 

Днес той твърди, че ние не само сме на прага на Апокалипсиса, а на практика вече бавно крачим по него.

Останало е съвсем малко, за да може крехкото ни състояние окончателно да рухне и светът са се провали в ада.

„Често се срещам с учени. Задавам им един и същ въпрос: какъв е най-вероятният край на нашия свят. Единно мнение по този въпрос няма, но знаменитият зомби апокалипсис, оказва се, е едва ли не на последно място. Има къде по-сериозни заплахи.

Например, изкуственият интелект, създадени от учени ужасни вируси, включително и вируса на геноцида, безотговорното използване от учените на Големия адронен колайдер, генното инженерство, екологична катастрофа и редица други“, пише Роб.

В крайна сметка, сред заплахите са и световните лидер с червените „ядрени копчета“, като най-непредсказуемият от тях е Ким Чен Ун.

Не случайно видният астрофизик и писател Мартин Рийс съвсем наскоро публикува книгата си „Избери своя Апокалипсис с Ким Чен Ун и неговите приятели“.

При това, самият Роб Сиърс смята, че къде по-опасен може да се окаже никому неизвестния програмист, който работи да кажем в лаборатория за изкуствен интелект. Затова дори не е ясно, кое е по-опасно за света: крайната глупост или крайният интелект.

Според Сиърс, има още един аспект на нашия живот, водещ до Апокалипсиса. Това е все по-големия брой на земляните, заразени с дезинформация, пропаганда и неправилно отношение към интернет.

Хората губят способност да бъдат хора, да взимат сами решения, да бъдат отговорни за постъпките си, да не говорим за мислите си.

Когато журналисти на британския таблоид Daily Star попитали Роб, дали могат отделни хора да спасят света от наближаващия Апокалипсис, писателят само печално се усмихнал.

„Мислил съм за това. Дори преди време сам исках да изкопая и оборудвам един бункер в градината си. Но след това разбрах, че няма нищо по-страшно, отколкото да прекараш последните си дни сам, хранейки се с консерви и хващайки се за сламки, които въпреки всичко ще отидат на дъното. Глупаво е и дори страшно…“, казва писателят.

Превод и редакция: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук