Искат да съсипят Шарапова, предложиха да…

0
376

Ако всичко се потвърди, да отнемат всичките й титли, призова Дженифър Каприати

Бившата тенисистка Дженифър Каприати скочи на Мария Шарапова и поиска да отнемат всичките й титли в кариерата заради употребата на забранени вещества. Рускинята призна, че е употребявала лекарството „Милдронат“ в последните 10 години, което обаче е вкарано в забранен списък от 1 януари 2016 година.

„Аз трябваше да се откажа от моята кариера и в нито един момент не си помислих да мамя. Каквото и да ми струваше това. Нямах избор, освен да хвърля кърпата и да страдам“, коментира 39-годишната Каприати, която има три спечелени титли от Шлема и олимпийска титла през 1992 година. Американката прекрати кариера през 2004 година заради честите си контузии.

„Никога не съм имала скъпоплатени доктори, които да намерят начин да измамят системата, да открият вратичка и да изчакат науката да ни настигне. Моите мнения са крайни, защото онова, което най-много обичах, ми беше отнето заради болките и контузиите. Унищожително е, когато трябва да се откажеш, докато си на върха“, допълва Каприати.

„Какъв е смисълът да приемаш лекарство за сърце, което ускорява възстановяването ти, освен ако действително нямаш сърдечен проблем? Не е ли така? По мое мнение, ако всичко се потвърди, трябва да бъде отнета всяка една титла на Шарапова. Те имат отражение върху живота на други хора“, завърши американката./БЛИЦ СПОРТ

Трофеите на Мария Шарапова:

Аустрелиън Оупън (2008)

Ролан Гарос (2012, 2014)

Уимбълдън (2004)

Ю Ес Оупън (2006)

35 титли от турнири на WTA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук