Ислямска държава обяви $ 1 милион награда за главата на красива снайперистка, убила над 100 джихадисти

0
1504

„Ислямска държава“ обяви награда от 1 милион долара за главата на студентката от Дания Джоана Палани. Младата жена е взела участие в борбата срещу ИДИЛ на страната на кюрдската съпротива, съобщава Mirror.

Палани е родена през 1993 г. в бежански лагер на ООн в иракския град Рамади, където идва семейството ѝ след ислямската революция в Иран. В средата на деветдесетте години семейството ѝ заминава за Дания. Тук Джоана завършва училище, постъпва в колеж и се увлича по спортна стрелба.

Тя пристига в Сирия през 2011 г. и в началото воюва срещу правителствената армия, но след  това се включва в борбата срещу „Ислямска държава“ и активно участва в защитата на Кобани.

Благодарение на стрелковите си умения доскорошната студентка става снайперистка и по собствените ѝ думи е застреляла над 100 джихадисти.

Джоана, както вече информира БЛИЦ, бе арестувана, когато се завръща в Дания, тъй като страната забранява на гражданите си да участват във военни конфликти. Тя прекара няколко седмици в затвора и бе освободена в навечерието на Коледа.

Превод: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук