Истината за отровните яйца, които изядохме! Само тук:

0
1288

Първи случаи на заразени с опасния инсектицид фипронил яйца са установени в България, гръмна бТВ.

Оттам веднага ни успокоиха, че засечените количества от веществото са над допустимите нива, обаче не били животозастрашаващи. Тоест тровим се, но пък  няма да умрем веднага. Само по-късно може да  се провокира някоя болест и ще се чудим от какво…

Авторитетно бе споделено, че цели три ферми са затворени,  а стотици хиляди яйца са спрени от продажба. Много от тях били  в складове и в магазинната мрежа. И всъщност се продавали от известно време, даже голяма част сме ги изкупили и изяли, но няма проблем. Вече са под запор? А изядените?

Експертите от БАБХ ни посъветваха загрижено  да не консумираме яйца с партидни номера 3BG04001, 1BG04001, 3BG04003. В тези партиди имало  нива на фипронил от 0,027 милиграма на килограм при допустими пет пъти по-малко.  Обаче пък опасна за живота била концентрация от над 0,072 милиграма на килограм, така че…хем е опасно, хем няма да се натръшкаме тутакси като гнили круши.

Стана ясно и че кокошите продукти са се продавали в две големи търговски вериги в София и в безброй квартални магазинчета.

И се започна увъртането. Три  фирми ги произвели, но днес бе изчоплено името само на една. Тази в Поликраище. А останалите кои са? На наши хора ли, че настъпи тотално мълчание?

Появиха се дежурните разбирачи по всичко и  започнаха да убеждават народа, че на яйцата нищо им нямало. Отровата била под нормата. Богомил Николов от „Активни потребители“ даже заяви, че не се притеснявал да яде такива яйца и го правел. Нещо, в което дълбоко се съмняваме. Не трябваше ли да е в студиото да защити потребителите, а не да ги насърчава да си хранят децата с отрова?

Защо изобщо съществуват тези служби у нас, които активно ни защитават? Ама толкова активно, че крият истината и заблуждават народа!

Съобщи се, че фермите с три, но с много зор бе казано името само на едната.

Обясни се, че са продавани в цели две вериги маркети, демек в цяла София, но бе премълчано в кои.

Защо? ЩЕ ИЗЛЕЗЕТЕ ЛИ ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ЕКРАН И ЩЕ КАЖЕТЕ ЛИ КОЙ НИ ТРОВИ?

Защо хората трябва да бъдат заблуждавани с недомлъвки?

Медиите не искат да си развалят отношенията с веригите, тъй като смучат яки реклами от тях  няма да им кажат имената, дори с пистолет, опрян до челото. Иначе как се взимат пет бона заплата, докато каканижеш новини?

От БАБХ също не смеят да издумат откъде ги изручахме жабетата, тоест яйчицата, защото сигурно някой здраво снася в чиновническата кошничка.

От „Активни потребители“ пък направо са готови да излапат един омлет в ефир, за да успокоят народа.

Тогава защо беше цялата дандания?

Пуснаха новината, че има отровни яйца и толкова.

И оставиха номерата им на хората, които трябва да се зверят в магазина и да проверяват яйце по яйце какво им пробутват.

Истината ли?

В България никога няма да я чуем. Свинските черва, наречени производители, медии и институции са така преплетени, че кръв ще пуснат, информация не.

Стигна се до наглостта Жени Марчева да вари яйца в ефир и да обяснява, че нямало нищо страшно. Нейното семейство изяло едно и е живо и здраво…Даже намери доброволци да ги ядат в ефир!

Пълна порнография!

Абсолютен цинизъм, в който се намесиха всички да ни лъжат и да ни успокояват. Пък яйцата са още на пазара…

А ние?

Ние да се чукаме!

С яйца.

Нищо, че не е Великден.

Или най-после да чукнем по главата когото трябва, за да заживеем в нормална държава!

Ама стиска ли ни?

Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук