Истината лъсна! Вижте защо КС отхвърли реформата на Москов! Здравният министър предложил неграмотен документ! Остана му само един изход…

0
1340

Конституционният съд (КС) е отменил реформата на здравния министър Петър Москов заради множество неясноти и неточности, научи ПИК.

„В предложението за реформа на Петър Москов е записано буквално следното изречение:  „Пакетът, финансиран от НЗОК, е основен и допълнителен“. Не става ясно колко пакета всъщност предлага той. Не сме против да има два пакета, но трябва да се опише по какъв критерий едните заболявания ще попадат в единия и кои в другия“, заяви пред ПИК източник от Конституционния съд.

Според него предложената от Москов реформа е правно неграмотна и е срам за един български министър.

Мнението му се споделя и от почти всички членове на КС.

Припомняме, че вчера 11 от 12-те съдии от Конституционния съд отхвърлиха реформата на Москов. Зад гърба на здравния министър застана единствено Филип Димитров.

 Отхвърлянето на реформата на Москов даде повод на цялата опозиция начело с БСП да поиска незабавната му оставка.

Това съвсем не е първият проблем за анестезиолога. Очаква се в началото на април НЗОК да обяви, че няма да може да отпусне средства на 30 общински болници, което практически ги обрича на фалит.

Тогава ще стане страшно.

Сега Москов има само един възможен ход – да се оттегли и да спаси честта на временната позиция, която заема във властта.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук