Истината: Олигарсите пазят Слави Трифонов за резерва, когато Бойко Борисов изчерпи доверието на народа

0
1657
снимка:бгнес

Българският народ започна да си дава сметка за влиянието на политиката на ГЕРБ и в съзнанието на всеки гражданин изникват поне Десет причини да не подкрепя Бойко Борисов и ГЕРБ.

От това намалява и прогресивно подкрепата за тази партия, тя не може да управлява, ако не се коалира с друга, която е говоорила срещу нея.

Така хората, които са гласували през годините за Синята коалиция, РЗС, Реформаторския блок, АБВ, България без цензура НФСБ, Воля или пък коалиция Обединени Патриоти реално не са подкрепяли Борисов, но в парламента избранниците им са подкрепяли ГЕРБ.

Общото между всички тези споменати партии е, че лидерите им са говорили срещу Бойко Борисов по време на предизборните си кампании, а след изборите са се коалирали или са давали подкрепата си за правителствата на ГЕРБ.

За разлика от тях има една партия в българската политика, която се управлява не от лидера си, а от сто и двайсетте си хиляди члена. Когато членовете на тази партия не са доволни от лидера си го сменят по демократичен път с вътрешнопартийни избори. Тази партия е единствената, която е оцеляла в политическия ни живот запазвайки всички демократични ценности. Това е партията, която винаги е била в опозиция по време на различните правителства на ГЕРБ и е продължила съществуването си през вековната си история, позовавайки се на идеите си, а не на моментно задоволяване на личните интереси на някой от лидерите ѝ.

След края на Студената война Светът претърпява геополитически реформи и загубилите този конфликт претърпяват кризи в първите 10 години.

През 90-те години на 20-ти век в България се сформираха олигархични кръгове от хора, които се възползват от публичните средства, разпродавайки държавната собственост, теглейки заеми и т.н.

ГЕРБ е третата политическа организация след СДС и НДСВ, създадена от олигархичните кръгове, като вече се вижда края ѝ.

За тези кръгове е много по-лесно да подпомогнат един лидер, да го популяризират, да му дадат пари и да го контролират, отколкото да се занимават с партийно строителство на организация, която трябва да функционира само няколко години, тъй като няма да действа в интерес на народа.

ГЕРБ стигна до етапа, в който предаде всички ценности подкрепяни от българската общественост и сега наближава време олигархичните кръгове да заложат в нов политически проект.

За Олигархичните кръгове не е в интерес България да се управлява от политици, които са отговорни пред целия народ.

Затова те от години разработват една личност и екип, които да оглавят следващия политически проект.

Тази личност е Слави Трифонов.

Слави Трифонов е популярен още от началото на „Прехода“ на България.

В последните години той разполага с 2 часа ефирно време на ден по най-гледаната телевизия в България – БТВ.

Благодарение на това, шоуменът успя да привлече рекордна за 21-ви век подкрепа за референдум в България.

3 популистки въпроса получиха отговор „Да“ от почти 2,5млн. гласоподаватели.

Това показа, че Слави Трифонов е готов да развие новия политически проект, който да заблуди българския народ за още няколко години.

Той говори популярно по почти всеки голям проблем, който засяга българския народ без да поема политическа отговорност за думите си.
За всяко политическо решение се плаща цена, но когато този ТВ водещ говори в шоуто си, той споменава само положителните страни на идеите си.

Подробности за въпросите от референдума на Слави Трифонов

Българският народ не беше добре информиран за това как всяко едно от решенията може да повлияе на политическата система. Медиите отклониха вниманието на зрителите и по този начин малцина успяха да се доберат до емпирични данни за влиянието на системи от този тип.

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Мажоритарните избирателни системи са най-неточните в 21-ви век.

Пример за такава система е избирателната система на САЩ. Там всеки щат избира по мажоритарен път представители, които да изберат президент на държавата.

За мажоритарните избори няма значение дали в един район кандидатът е спечелил с 51% или с 80%. Поради тази причина в САЩ Доналд Тръмп стана президент с почти 3 000 000 гласа по-малко, отколкото Хилъри Клинтън. За нея гласуваха повече хора, но разпределението на мажоритарната система не позволи на американските граждани да имат президента, който предпочитат.

Друг проблем на мажоритарната система е пълното отрицание на опозиция и даването на пълна власт на управляващата партия.

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

Този въпрос е най-популисткия в референдума на Слави Трифонов.

Смисълът на изборите е гражданите да гласуват информирано. Очевидно е, че почти половината от българите не гласуват, защото са изгубили всякаква мотивация за това. Те не се информират, не осъзнават какви са кандидатите и идеите, за които се борят.

Демокрацията няма нужда от гласа на човек, който не се интересува от решението, за което е гласувал.

3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

След почти 9 години, преминали в корумпираните управления на ГЕРБ, на гражданите им звучи невъзможно политическа партия от честни хора да ръководи държавните структури.

Една честна партия може да се изхранва само от членски внос, дарения и от държавна субсидия.

В България за разлика от някои по-богати европейски държави опцията за висок членски внос и дарения без задна мисъл строи невъзможно.

Тук един партиен член не може да си позволи да отделя суми от сорта на 50-200 Евро на месец за членски внос, както е във Франция и Германия.

Единствената опция за сериозно финансиране на една партия е тя да получава държавна субсидия, с която да финансира офисите и дейностите си на територията на цялата страна.

В противен случай би била зависима от шепа дарители, които ще изискват нещо от нея, когато тя е във властта.

Слави Трифонов не позволи в шоуто му въпросите да се обсъждат по този начин.

Той наложи цензура и в посещенията си по униврситетите и ругаеше хората, които го критикуваха.

Съвсем скоро българският народ ще бъде поставен пред въпроса дали да гласува за поредния Бойко Борисов или да потърси демократичен избор на нелидерска партия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук