Истинските герои на днешния ден! Спасен живот значи много

0
4139

Чух само викове. Помощ, помощ, няма ли кой да ми помогне. Това беше достатъчно, за да се притечем на помощ. 

Младежи спасиха 75-годишна трудно подвижна жена от горяща къща в кюстендилското село Соволяно. Михаела Стоянова /21 г./ и Антонио Александров /28 г./ успяха да потушат пламъците с голи ръце, докато 75-годишната баба Станка молеше за помощ. В събота младата двойка тръгнала до областния град, за да си напазарува. По това време видели от пътя пламъци и чули виковете на възрастната жена, пише „Монитор“.

„Ходих при животните. Като се върнах, гледам, че гори. Плискам вода, ходя до тоалетната и обратно, но съм трудно подвижна. Случайно минават тия дечица, прескочиха оградата и почнаха да ми помагат“, разказа с благодарност баба Станка пред NOVA.

„Първоначално Антонио видя пламъците. Дори нямаше време да мислим. Сега даже не зная как съм успяла да прескоча оградата. Чух само викове. Помощ, помощ, няма ли кой да ми помогне. Това беше достатъчно, за да се притечем на помощ. През цялото време аз се опитвах да успокоя жената. Тя милата беше изпаднала в паника, подпираше се на едно бастунче и едва вървеше. Успях да я успокоя и да я извадя от там. Приятелят ми взе една лейка от двора, кофи с вода и започнахме с общи усилия да гасим пламъците“, разказа 21-годишната Михаела, която по това време гостувала на семейството си в Соволяно.

Младежите не се определят като герои. Според тях всеки на тяхното място би трябвало да постъпи така. Важното за тях било да спасят един човешки живот.

Пламъците в дома на баба Станка Чачарска тръгнали от терасата на дома й. След като жената простряла дрехите си кабелът на една от лампите дал накъсо и огънят обхванал за секунди наредените в близост сухи дърва.

„Добре, че Михаела и Антонио са отворили прозорците, за да не се задуши жената. Каквото и да кажа за тези деца е малко. Те са истински герои. Благодарение на хладнокръвието и смелостта си спасиха една инвалидна жена от голямо бедствие – пожар, който можеше да причини големи беди. Благодаря Ви, деца“, каза кметът на село Соволяно Пламен Илиев.

Той обмисля как да награди двамата за извършеното геройство.

trafficnews.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук