Историческо! Най-накрая откриха мистичната древна цивилизация Атлантида! Ето видео

0
10995

Откриха мистичната Атлантида, намира се на дъното на Червено море?

От векове археолозите се опитват да открият къде се намира мястото на изгубената Атлантида и дали въобще съществува.

Атлантида се споменава и в съчиненията на Платон 400 години преди Христа и се описва като напреднала островна цивилизация.

Мнозина твърдят, че Атлантида се е намирала някъде в Средиземноморието, а изследователят и писател Райън Питърсън смята, че древният град е бил на територията на днешния Израел.

Той стига до това заключение, след прочит на Библията. Както той казва, историите на Атлантида съвпадат с невероятните истории за нефилимите и драконите, които са били получовешки, полуангелски същества.

Питърсън е убеден, че Платон описва древния град Гигал Рефаим или „Колелото на душите“, когато говори за Атлантида. Легендите за великаните съвпадат с митовете за гръцкия бог Посейдон, който е имал деца с богинята Атлантида.

Питърсън смята, че описанието на Платон за изгубения град е сходно с твърденията в Стария Завет, които говорят за възхода на падналия ангел, с много деца, чието царство пада, макар и много богато. Платон смята, че това е легенда за Посейдон, но подобни истории могат да бъдат намерени в Библията, пише „разкрития“.

Вярва се още, че Атлантида е построена в кръгове.

Дори нещо повече – същия кръг на великаните се намира на мястото на древния град, на територията на днешен Израел. А според някои мнения, островът се е простирал на територията на Червено море. Именно център на морската империя е бил град Атлантида, който имал огромно пристанище и храм, посветен на Посейдон. Смята се, че Атлантида е била разрушена от природно бедствие – цунами или вулкан, което прави историята на този народ легенда.

Въпреки това учените все още не са намерили убедителни доказателства, че Атлантида наистина съществува. Мнозина вярват, че Платон е измислил историята, за да представи философските си теории./bradva.bg/

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук