И Германия, след Австрия, видя потоци от бежанци в България, само Бойко не вижда…

0
1440

След като преди дни австрийската вътрешна министърка обяви, че 1 милион бежанци хукват към България, сега същото направи и германският вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтнунг“. Тези съобщения потвърждават слуховете от населението край границата, че потоците вече са тръгнали, но правителството ги покрива.

Според вестника, бежанците ще тръгнат през България, и от там през Румъния или Сърбия. Вестникът изказва мнение, че те ще бъдат задържани в България, защото границата със Сърбия добре се наблюдава, а в Румъния солидна преграда били Карпатите. В тази си част, тезата е малко объркана, защото сръбската граница се наблюдава, но не е преградена, а бежанците не се спират само от наблюдения. Карпатите пък са вътре в самата Румъния, т.е. ако спрат някого, то ще бъде на румънска територия. Разбира се, това малко съмнително, защото през Карпатите има достатъчно пътища, които никой не е преградил.

Възможно е обаче немците да визират не настоящето, а близкото бъдеще. Възможно е Сърбия да издигне стена, а Румъния да се опита да охранява Дунава. Това второто не е много ясно как точно ще стане на разумна цена, но е възможно. Тогава наистина бежанците ще останат в България.

Причина за случващото се е тоталната зависимост на премиера ни от външни фактори. Заради мутренското си минало и зависимости, той е държан на къса каишка от Запада. Затова и няма ограда нито по турската граница, нито по гръцката. Заставиха го да не строи. В Европа не ни включиха в споразумението с Турция за връщане на бежанци, както включиха Гърция. Няма кой да го поиска. България е марионетна държава, и ще си платим скъпо, заради собствената глупост да държим тази мутра начело на държавата. Ние ще платим, те просто се възползват…

Източник: ГН

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук