И жандармерия ще пази кюстендилските череши

0
1351

100 униформени ще са ангажирани в кампанията

Звено от около 20 жандармеристи с командир и две коли ще се включи в охраната на масивите и осигуряването срещу кражби и инциденти през черешобера в Кюстендилско. Това съобщи шефът на областната дирекция на полицията ст.комисар Елиан Стамболийски. Черните коли и екипите на жандармерията ще бъдат разположени на най-невралгичните места по пътищата и градините от 15 юни и ще останат дотогава, докогато това се налага.

Така е от 5 години – близо месец служителите на жандармерията са в непрекъснато движение и гарантират на 100% спазването на правилата и реда при прибирането, транспортирането, изкупуването и реализацията на черешите. Включват се и при решаването на ситуации извън черешовата кампания. Средствата за охраната са от МВР, те са заложени предварително в бюджета, отбеляза Стамболийски.

Около 100 униформени – от МВР, Гранична полиция, ОПОрхана“ денонощно, както и полските пазачи по места ще са ангажирани в кампанията. Независимо, че повечето плодове измръзнаха и реколтата ще е най-слабата от незапомнено време, превантивните мерки срещу посегателства, кражби, сблъсъци при конкуренти при изкупуването и пр. се вземат, както е всяка година.

Междувременно кметовете на селата вече са предоставили списъците в общината с имената и мястото с пунктовете за изкупуване на плодовете, включените в списъка ще бъдат проверени и ще получат разрешително, те ще плащат и такса. Самото бране ще започне около 1 юни с ранните сортове, които обаче са от най-поразените при минусовите температури приз нощна на 26 срещу 27 април т.г. , казаха от земеделските кооперации в региона./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук