Каква икономика в катастрофирала демографски страна?

0
1388

Каква икономика ще развиваме в страна, в която демографската катастрофа е факт? Всеки ден стотици млади българи в работоспособна възраст напускат страната, заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в декларация от името на ПГ по повод обръщението на президента Росен Плевнелиев към 43-ото Народно събрание.

Основният проблем е демографският. Не само, защото някой ден ние ще бъдем отговорни пред историята, че именно това поколение е позволило чрез безотговорната си политика след 25 години българите да бъдат малцинство. Ако говорим за икономика, кой инвеститор ще дойде да инвестира в страна, където няма необходимата квалифицирана работна сила?

Каракачанов посочи и ширещата се битова престъпност, голяма част от която се генерира именно от дисбалансите в демографско отношение. В основата на бъдещето на страната е ясната концепция за това как да решим демографските проблеми на страната и да спрем националната катастрофа. Говорим за мерките против нелегална миграция, но върнете историята и ще видите, че няма празна територия. Няма никакъв шанс в една малка страна като България, която катастрофира демографски, няма как това пространство да остане празно.

Страната ни трябва да толерира учещите и развиващи се млади хора, а не безотговорната раждаемост и маргинализираните общности. „Това е истината и няма как да се скрием от нея, каза той.

източник: frognews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук