Какво време ни очаква в неделя

0
172

Ще духа слаб вятър от изток-североизток

Днес до обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, на места в котловините и низините ще има ниска облачност или мъгла. След обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна в планинските райони на Западна България и там ще превали, в отделни райони и ще прегърми. В югозападните райони явленията ще продължат и през нощта срещу понеделник. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса, в София – около 24, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е променлива. В сутрешните часове на места ще има слаби валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22-25 градуса. Температурата на морската вода е 24-26. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността, но след пладне тя отново ще се увеличи и на места в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевична дейност. Вятърът ще е до умерен, предимно от запад-северозапад. Максималната температура на 1 200 метра ще е около 19 градуса, на 2 000 метра – около 13.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук