Какво да направи още Македония, възмущава се Борисов

0
3572
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

За НАТО знам, че ще стане юли месец, но много ми се искаше да имат път и към ЕС. Пакетирани така с друга държава ще се забавят. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов по повод състоялия се съвет Общи въпроси и след като стана ясно, че президентът Макрон не иска да подкрепи Македония и иска държавата да върви пакет с Албания.

Борисов констатира, че продължават усилията на първия ни дипломат Екатерина Захариева да настоява за друго решение на въпроса. 

Той посочи, че е обсъдил въпроса и с гръцкия си колега Алексис Ципрас. С него Борисов е разговарял по време на срещата в Брюксел – миналия четвъртък.

Борисов е настоял, че Македония е положила всички усилия.

По думите му няма да е честно към хората, ако не им дадат перспектива. „За НАТО знам, че ще стане юли месец, но много ми се искаше да имат път и към ЕС. Пакетирани така с друга държава ще се забавят“, категоричен бе Борисов.

По време на форума, посветен на сближаването в нивата на заплащане между Източна и Западна Европа, Борисов попита – какво да направи повече Македония – „името си смениха хората – името“. 

„Представяте ли си да трябва да сменяме името на Германия, на Португалия, на Полша и това направиха“, констатира Борисов и продължи, че не може да приеме аргументът, че сега не е моментът. Той настоява да се даде европерспектива на държавата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук