Какво крие инфекционист №1 на САЩ Антъни Фаучи за COVID експериментите в Ухан?

0
243

Преди всичко трябва да се отбележи, че вече е напълно ясно, че правителството на САЩ и подчинените му структури от десетилетия отпускат пари за лабораторните експерименти с коронавируси

Когато 1,5 млн. души всеки ден се разболяват от covid в САЩ, болниците са препълнени, а медицината изпитва сериозно претоварване, над главния американски епидемиолог Антъни Фаучи надвисва сериозна опасност, която може да му струва не само кариерата, пишат Труд.

Не, това не е възможност да се заразите и да умрете от модния щам на Covid-19, наречен „омикрон“, макар че също е свързан със същото заболяване. Факт е, че американските конгресмени заподозряха д-р Фаучи, че крие данни за произхода на Covid-19.

Те написаха това в писмо, с което републиканците от Камарата на представителите на САЩ изпратиха до министъра на здравеопазването и социалните услуги на страната Хавиер Бесера. Същността му се свежда до това, че Фаучи по-добре от всеки друг е знаел за възможния изкуствен произход на Covid-19, но е мълчал.

 

„Публикувахме невиждани досега имейли, които показват, че д-р Фаучи може да е скрил информация за произхода на Covid-19 от лабораторията в Ухан и умишлено да омаловажава тази теория“, написа в Twitter един от авторите на писмото Джейс Комър. Конгресмените се изразяват възможно най-обтекаемо, за да не разкрият много по-важната тайна.

И въпросът е, че Фаучи всъщност е имал отношение и самият той е участвал в експериментите с коронавируси, които са били извършени с парите на американските данъкоплатци, и очевидно не само в САЩ, но и в други страни, включително и в Китай. Има такива програми за научно сътрудничество. Между другото, фактът на международно сътрудничество в областта на изучаването на коронавируси не се отрича и в Китай. Само че, там те категорично отхвърлят възможността за теч от лабораториите в Ухан.

Според вестник Independent информацията, че Фаучи е участвал в изследователските проекти на Института по вирусология в Ухан, свързани с коронавирусите, се появи за първи път във видео на организацията Project Veritas. Според изданието самият г-н Фаучи, изказвайки се по този повод в Сената, е заявил, че информацията за него е изопачена и опонентите му я използват за политически цели. Тоест в началото той отрече и излъга.

Но в Националния институт по здравеопазване (NIH) на САЩ, институция към Министерството на здравеопазването, която обединява 27 института и центрове, с които Фаучи е тясно свързан, след многократни отричания, те въпреки това си признаха, че финансират изследвания, включително и в Ухан, Китай за модификацията на коронавирусите.

Тогава за първи път членовете на Конгреса на САЩ поискаха оставката на главния епидемиолог. Сега се добавя и обвинението за жестоките опити върху животните, които са били извършвани от ръководения от него институт. Там кученцата от породата бигъл били изядени живи от паразитите на насекомите, след като на горките кученца са били дадени експериментални медикаменти.

„Той трябва да бъде уволнен… Абсолютно, абсолютно“, каза сенатор Ранд Пол, визирайки главния борец срещу Covid-19 в САЩ, Антъни Фаучи.

Според сенатора изследователската програма, която всъщност се ръководи от Фаучи, е имала за цел да създаде супервирус, който не съществува в природата, чрез кръстосването на два различни вируса. Ранд Пол смята, че тъй като факта за провеждането на подобни експерименти преди е бил отречен по принцип от г-н Фаучи, включително когато е свидетелствал пред комисията на Конгреса, сега той трябва да бъде освободен от своя пост.

Фаучи, оправдавайки се в телевизионния канал ABC, каза, че въпросните вируси за които става дума, че са тествани върху мишки, и молекулярно са твърде далеч от Covid-19 и не са опасни за хората. Но никой не му повярва и на този фон хаштагът #ArrestFauci (Арест на Фаучи) набира популярност в Twitter. И американските медии не изключват, че в такъв остър момент от борбата с пандемията в САЩ Конгресът ще гласува по този въпрос.

Такива са те, американците, за които истината е над всичко и вместо по covid те удариха главния епидемиолог. Инициативата стартира с подкрепата на редица нейни сътрудници, от крайнодясната конгресменка от Джорджия Марджъри Тейлър Грийн, и все по-голям брой депутати, както демократи, така и републиканци, се присъединяват към нея, застъпвайки се за освобождаването на главния епидемиолог, съобщават Труд.

Дори инициативата да не мине, тя ще удари силно и без това помрачнелия образ на президента Байдън, за когото г-н Фаучи е почти ключова фигура в неговия екип в този критичен момент. Дълго време Байдън и членове на неговата администрация, включително и Джейн Псаки, защитаваха Фаучи от атаките. Президентът на САЩ дори наскоро заяви: „Имам голямо доверие на д-р Фаучи“.

Но сега е ясно, че главният епидемиолог е знаел за съвместните програми с Ухан, по силата на които NIH, чрез групата с нестопанска цел EcoHealth Alliance, е предоставила безвъзмездна помощ от $600 000 от 2014 до 2019 г. на Института по вирусология в Ухан с цел изследването на коронавирусите на прилепите.

Очевидно, когато САЩ се опитаха да обвинят Китай, че разработва биологични оръжия за да зарази отново целия свят, на Фаучи беше неудобно да признае, че ако това наистина се случи, то ще е станало с американските пари и под американския контрол. И Фаучи не само скри пряката си връзка с експериментите в Ухан, но и твърдо застана зад естествената версия за произхода на новия коронавирус.

Въпреки че, очевидно беше задължен да отхвърли развитието и изтичането на Covid-19 от лабораторията по съвсем различни причини. Въпреки това, неясните и объркани извинения на Фаучи и на цялата тази следствена суматоха в САЩ ни позволяват да хвърлим нов поглед върху историята за произхода на Covid-19.

Преди всичко трябва да се отбележи, че вече е напълно ясно, че правителството на САЩ и подчинените му структури от десетилетия отпускат пари за лабораторните експерименти с коронавируси. Основната цел: да се създаде модификация, която е заразна за хората. Каква е била задачата – чисто изследователска или военна – е вторият въпрос.

Американците, въпреки цялата си отдаденост към истината, никога няма да признаят, че техните учени са се прецакали и са извадили световната инфекция от лабораторията, и още повече няма да кажат, че умишлено са извадили вируса и са заразили с него собствените си граждани, които след това го разпространиха по целия свят.

Въпреки че тази версия изглежда най-оправданата и „СП“ писа за нея още през 2020 г. Например в статиите svpressa.ru/health/article/260803/, и svpressa.ru/health/article/259764/

В Китай обаче в навечерието на Нова година беше публикуван разследващ доклад, озаглавен „САЩ, са отговорни за глобалното разпространение на Covid-19“. Документът е съвместна работа на аналитичния център Intelligence & Alliance и на института Тайхе.

Според доклада, който анализира данни от множество източници, САЩ е най-вероятно страната, от която първоначално произхожда Covid-19 и страната, която е най-отговорна за бързото глобално разпространение на вируса. А политическата манипулация на болестта, която китайците наричат „политическия вирус“, снизи ефективността в глобалните усилия за борба с пандемията.

В доклада се отбелязва, че през последните години се появяват все повече данните за първите случаи на заболяването в САЩ, което допълнително премества сроковете за избухването на пандемията на американска земя. И тези данни добавят доказателството за версията за американския произход на Covid-19.

Китайските анализатори, например, се позовават на материал, публикуван на 30 март 2020 г. в New England Journal of Medicine, който съобщава за проучването на 24 тежко болни пациенти в американския град Сиатъл.

„Нито един от пациентите наскоро не е пътувал до страна с известно предаване на болестта, като Китай, Република Корея, Иран или Италия. Геномният и епидемиологичен анализ на вируса с РНК секвенция, открит в западната част на щата Вашингтон, показва, че разпространението на SARS-CoV -2 е резултат от локално предаване на болестта“.

Проучванията показват, че за 12-те североизточни щата на САЩ датите на първата инфекция се падат главно между август и октомври 2019 г. Най-ранният случай е от 26 април 2019 г. в Роуд Айлънд, а последният е от 30 ноември 2019 г. в Делауеър. Всички тези дати са по-ранни от официалната дата за откриване на Covid-19 в САЩ. Това е извода на американските учени, на което обръщат внимание китайците.

Докладът нарича САЩ „главната сила в глобалното разпространение на Covid-19“ дори само защото „тази страна пропусна най-доброто време за овладяване на пандемията на ранен етап“. „Неговата политика на отворени врати изостри глобалното разпространение на вируса, а безотговорното му репатриране на имигрантите допринесе за износа на болестта по целия свят.

Американските войски, разположени в чужбина, многократно са нарушавали протоколите за предотвратяването на епидемиите, ускориха предаването, се отбелязва в доклада.

„Неуспехът на страната да контролира Covid-19 по време на международните срещи и събитията на нейна територия доведе до „свръхразпространението“ на вируса, а нейните едностранни санкции доведоха до хуманитарната криза“.

„САЩ бяха политически обсебени, и безотговорни в овладяването на пандемията, политизираха вируса и по този начин нараниха както Америка, така и целия свят“.

Докладът заключава, че тъй като пандемията Covid-19 продължава да бушува, особено с появата на мутантните щамове, това увеличава несигурността за бъдещите глобални реакции. И САЩ трябва да изоставят своята мания за политическите интереси и да обмислят своите фундаментални грешки в превенцията и контрола на епидемията.

Авторите на доклада изобщо не изискват самопризнания от САЩ. Те призовават САЩ да спрат да политизират коронавируса, и да спрат да подкопават международното сътрудничество в борбата срещу пандемията, и активно да споделят своите ваксини със света, да провеждат обективни изследвания за проследяването на произхода на вируса и да насърчават глобалното икономическо възстановяване, така че Пандемията от Covid-19 в крайна сметка да бъде победена.

Въпреки това докладът съдържа опустошителен, макар и не и напълно нова фактология за произхода на Covid-19. Китайските анализатори се позовават на проучване на IATT (Международната асоциация за търговията с технологии), чийто доклад, озаглавен „Нулевият пациент“, и цитира статия от авторитетния New York Times от 5 август 2019 г., озаглавена „Изследванията със смъртоносните микробни в армейската лаборатория, са прекратени поради съображения за сигурност“.

И тук китайските анализатори без да се смущават предполагат, че коронавирусът е създаден в секретната лаборатория на Пентагона във Форт Детрик: „САЩ бяха първите, които започнаха изследванията в областта на рекомбинантните вируси и имат ненадминат потенциал в тази област. Те също така финансираха и проведоха повечето изследвания за коронавируса, отколкото всяка друга страна.

До 2015 г. екипът на д-р Ралф Барик от Университета на Северна Каролина разработва най-модерната технология за рекомбиниране на коронавируси и получава генетичните последователности на коронавирусите в резултат на своите изследвания в сътрудничеството с военната биолаборатория във Форт Детрик.

Тази лаборатория беше внезапно затворена от американската армия поради предполагаемите течове през юли 2019 г. Закриването на лабораторията беше последвано от съобщенията за огнища на неизвестна пневмония със симптоми, подобни на Covid-19 в околностите на Форт Детрик. Възможно е там да е източникът на пандемията”.

Всъщност това не е толкова страшна тайна. Признанията за създаването на новия тип коронавирус бяха направени по-рано от самите американци в някои научни публикации, например в списание Nature (Нетипичен подобен клъстер от циркулиращи прилепни коронавируси показва потенциала за поява му при хората (nature.com).

В статията, публикувана на 15 ноември 2015 г., американските учени с гордост информираха световната общност:

„Създадените коронавируси могат ефективно да се репликират в първичните клетки на човешкия дихателен тракт и да постигнат in vitro (в епруветки) титри, еквивалентни на епидемичните щамове SARS-CoV. В допълнение, в in vivo експериментите (вътре в жив организъм) демонстрират репликацията на химерен вирус в белия дроб на мишка с подчертана патогенеза.

Оценката на наличните имунотерапии и профилактиката, базирани на SARS, показват слаба ефикасност, а подходът с моноклоналните антитела и ваксината не успяха да ги неутрализират и ги защитят срещу CoV инфекцията използвайки новия spike протеин”. С други думи, дългосрочните методи за лечение на вирусните заболявания са безсилни срещу коронавирусите, създадени от групата от тези учени.

Авторите обявиха, че са получили силно вирулентен вирус и че „появата на SARS-CoV предвещава нова ера в междувидовото предаване на тежките респираторни заболявания с глобализация, водеща до бързото разпространение по света и с огромни икономически последици“.

Докладът на китайски анализатори показва, че разработките за създаването на коронавирус са били извършвани едновременно в лабораториите във Форт Детрик и в Галвестън. И в много страни ранните случаи на инфекция с коронавирус се свързват със САЩ: „12 щата… официално съобщиха, че „нулевият пациент“ в тези щати идва от САЩ“.

Според проучвания на японския университет Кайо, университета в Тел Авив и канадските специалисти, инфекцията в тези страни е „донесена от хора, пристигнали от САЩ“, „с щам на вируса, произхождащ от САЩ“.

Оказва се, че SARS-CoV-2 е създаден в лаборатория в САЩ. Волно или неволно с него са се заразили американците, които след това са разпространили болестта по света. Може би (умишлено или не) тя е донесена в Ухан от смелите американски воини, участвали в международните военни игри, които традиционно се провеждат в този град.

Разбира се, някой от ръководството на САЩ е разполагал с цялата информация, но по навик е насочвал стрелата към конкурентите. Ако това изобщо не е предварително планирана операция под условното име „Спрете развитието на Китай“.

Ако в преследването на световно лидерство САЩ организираха терористична атака в Ню Йорк и отприщиха широкомащабни войни, тогава защо да не започнат пандемията в Китай, надявайки се, че милиард и половина китайци бързо ще се заразят и ще боледуват дълго време, и ще сринат икономиката си?

Но не се получи така както беше замислено. САЩ никак не могат да се справят с глобалната инфекция, а Китай прилага политиката на „нулева толерантност към covid-19“. В Китай по време на борбата с пандемията загинаха 4 000 души, а в САЩ – 800 000, а броят на преболедувалите американци надхвърли 50 млн.

Автор: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук