Какво се случва с убийствата на Емил Кюлев, Георги Илиев, Антов и Петър Христов!

0
987

Вижте как министър Младен Маринов отговори на въпросите на Ивайло Крачунов

Разстрелите на Георги Илиев, Емил Кюлев, Александър Антов и Петър Христов продължават да тънат в мистерия, а извършителите на бруталните престъпления и техните поръчители са безплътна сянка. Обществото, обаче продължава да очаква да очаква от МВР да разкрие ексекуциите. БЛИЦ потърси мнението на вътрешния министър Младен Маринов. В първата част на интервюто с министър Маринов разговаряхме за престъпните групи, наркотиците, контрабандата и кабелните пирати. Във втората част, която публикуваме сега, повдигаме завесата на убийствата, които втрещиха България през последните години.

– Министър Маринов, през последните години статистиката показва, че над 95% от убийствата в България са разкрити, но повечето от тях са битови. Ще бъдат ли разгадани, обаче поръчковите разстрели на известни българи като банкера Емил Кюлев и бизнесмените Александър Антов и Петър Христов?
– В последните години се наблюдава подобрение на оперативната обстановка по отношение на разкритите убийства. Основно те са от битов характер и са свързани с лични взаимоотношения и конфликти.

Разкриваемостта на убийствата в България е почти 100%.

По отношение на“студените досиета“, специално случая с убийството на Петър Христов, аз не бих го класирал към тях. Това е така, защото по това разследване колегите работят активно на оперативно-издирвателно ниво.

Банкерът Емил Кюлев бе разстрелян на булевард „България“ на 26 октомври 2005 година

По другите случаи, знаете че, при постъпване на нови факти и обстоятелства, по тях се работи.

Продължаваме действията си по всички случаи, информацията непрекъснато тече. Събитията, които се случват по някой път обръщат дори и версиите, по които сме работили.

Собственикът на модна къща „Агресия“ Александър Антов бе човек с безупречна репутация. За жалост неговият живот бе насилствено отнет, а убийците му продължават да са на свобода

– Как гледате на различните версии, които продължават да излизат в медиите за разстрела на боса на ВИС-2 Георги Илиев?
– Вижте, всичко това са версии, по които се събират доказателства, както в тяхна подкрепа, така и в посока на тяхното оборване.

Босът на ВИС-2 Георги Илиев бе покосен от снайперист пред заведението „Мулти плейс“ в Слънчев бряг на 25 август 2005 година

Докато не мине всичко през съдебна фаза и не бъдат събрани конкретни и неоспорими доказателства, аз не мога да говоря с конкретика.

– Преди повече от 5 години тогавашното ръководство на МВР обяви, че Георги Илиев е бил убит от Райко Арарски-Райко Кръвта, който през 2005 година бе разстрелян пред пернишката дискотека „Че Гевара“. Това ли е снайперистът поразил в сърцето Илиев?
– Това е една от версиите, която е издигната и по която се работи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук