Как да започнете деня си с енергия и усмивка

0
225

Хората казват, че денят се познава от сутринта. А каква е вашата сутрин? Събуждате се уморени,  а нивата ви на стрес се вдигат до тавана само при мисълта за предстоящите работни задачи или лични ангажименти? Със сигурност това не най-добрият начин да започнете деня.

Добрата новина е, че само от вас зависи да промените това. Създайте си сутрешен ритуал, който ви зарежда с енергия и мотивация да се справите с забързаното ежедневие и да намалите стреса. Ето няколко чудесни стъпки, които може да включите във вашия сутрешен ритуал и гарантирано ще ви накарат да се чувствате по-добре.

Елиминирайте умората с качествен сън

До голяма степен начина, по който ще се събудите сутрин зависи от това как сте спали през нощта. Липсата на качествен сън може да доведе до негативни последствия. Постоянната умора, води до липса на концентрация, намалена продуктивност, лесна раздразнимост и рязка смяна на настроението.

Опитайте да си лягате в нормален час вечер, за да имате достатъчно време за сън. За да привикне тялото ви по-бързо, изградете режим, който да следвате и се старайте да си лягате и да се събуждате по едно и също време всеки ден.

Заменете ровенето в телефона с положителни утвърждения

Често, за да се събудим, първото нещо, което правим, е да вземем телефона в ръка и да разгледаме социалните мрежи. Много често обаче те може да са източник на стрес и негативни новини, които да развалят настроението ви още от сутринта. Да не говорим, че неусетно може да изгубите половин час в безпредметно скролване.

Вместо това, започнете деня с положителни утвърждения, като например “Ще се справя с всички предизвикателства, който денят ми поднесе, аз съм силен и адаптивен човек”. Може да добавите и благодарности – помислете какво ви прави щастливи и благодарни, че сте тук и сега. Мислете за този процес като положително програмиране на съзнанието ви!

Направете си чаша ароматно кафе

Първата глътка топло кафе сутринта е един от онези специални моменти, когато имате възможност да останете със себе си и да се насладите на сутрешната тишина. Миг на спокойствие, преди да се впуснете в забързаното ежедневие. Ако имате възможност, постарайте се да си отделите време сутрин, за да изпиете хубаво кафе сутрин.

Ако сте от хората, които обичат да закусват, това е моментът, да хапнете нещо леко и полезно. Балансирана закуска, богата на протеини и мазнини, ще ви държи сити за по-дълго, докато дойде време за вкусен обяд.

Отскочете до фитнеса или направете тренировка вкъщи

Да започнете деня си активно, е чудесен начин да се заредите с енергия. Ако сте от хората, които обичат да посещават фитнес залата, една бърза и ефективна тренировка ще ви накара да се чувствате добре, освен това ще сте зачеркнали една от важните задачи за деня и ще сте постигнали първия си успех.

В случай, че пътуването до фитнеса не е включено в сутрешните планове, можете съвсем спокойно да направите тренировката си вкъщи. Дори 10 минутки йога или стречинг могат да имат чудесни ползи за ума и тялото ви, така че си струва да опитате!

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук