Как мълния от ясно небе тресна младеж на покрив в Панагюрище и го прати в клинична смърт

0
1476

Млад мъж лежи трети ден в интензивното отделение на „Уни Хоспитал“ в Панагюрище, след като в неделя бе ударен от мълния на покрива на дома си. 26-годишният младеж се качил горе, за да се припича на слънце. С него имало и дете, което – слава Богу – е невредимо.Радвали се на прекрасния ясен и слънчев ден и нищо не предвещавало нещастието. Изневиделица от небето гръмнало, а момчето паднало покосено на място, след което тялото му се стоварило от три метра височина на земята, съобщава „Марица“.

„Когато негови близки до докараха при нас, беше в клинична смърт – без собствено дишане и без сърдечна дейност“, разказа началникът на отделението д-р Тодор Бургуджиев. „Колегите от екипа, който се зае да го спасява, са се борили близо час, за да го изведат от това критично състояние. На два пъти сърцето е спирало и с дефибрилатор е възстановявана работата му. Добрите новини за пострадалия са, че няма счупвания, въпреки падането отвисоко, както и че животът му е извън опасност“, каза д-р Бургуджиев.

Засега медиците поддържат младежа в медикаментозна кома и на изкуствено дишане, за да си отдъхне мозъкът му от стреса и да може да се възстанови. Правени са опити за събуждане, при които обаче пациентът е бил неадекватен и отново е приспиван. Ясно се виждат входната и изходната рани – природната стихия е преминала през цялата дясна страна на тялото, като е ударила първо ръката и е излязла през петата.

Днес по обяд предстои да бъде направена неврологична оценка на общото състояние на пациента. Медиците са сигурни, че той ще живее, но засега не дават гаранции дали след тежкия токов удар няма да останат някакви трайни последствия./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук