Калоян Методиев,който е началник на политическия кабинет на държавния глава заговори за батални сцени и хвърли бомба

0
3283

Възможно е държавният глава да направи своя партия, в сферата на обсъжданията е, заяви Калоян Методиев

„Това беше кошмарна седмица“, заяви в сутрешния блок на БНТ Калоян Методиев, който е началник на политическия кабинет на държавния глава. Той коментира СРС-тата с президента Румен Радев, които се появиха тази седмица.

„Това е атака срещу президента Радев. Интересното е, че случилото се го превърна в жертва сред обществото“, заяви Методиев.

Той бе категоричен, че няма повод за импийчмънт на президента.

„Не знам кой е „Митко“ от записите. Не искам да говоря общи приказки и да има спекулации. Не отричам обаче, че става въпрос за главния секретар на президентството.

Не отричам и че гласът от записа е на президента“, категоричен бе началникът на политическия кабинет на държавния глава.

Случващото се между президентството и прокуратурата той определи като „батални сцени“.

„Нямам идея дали главният прокурор Иван Гешев е поканен със СМС в президентството. Това не е минавало през мен.

Все пак трябва да отбележим, че за последните 30 години не съм виждал подобна активност на прокуратурата. Трябва да видим как ще завърши това и какви ще се резултатите“, така той коментира мащабните акции, които прокуратурата подхвана през последните дни.

Водещият Геоги Любенов попита Методиев „конспирация или реалност е, че някой не иска Радев да се кандидатира за втори мандат“.

„Нито един сценарии не трябва да се изключва. Идват избори затова е нормално да почнат политически размествания и всеки да почне да си прави сметките и да има стратегия за отстраняване на един и назначаване на друг човек.

Нормално е Радев да привлича гръмотевици. Може някой да го е страх от него“, каза Методиев.

Попитан дали президентът Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат като главнокомандавщ или ще прави своя партия началникът на политическия му кабинет заяви: „Всичко е на масата. Не мога да спекулирам с подобна теза дали ще прави партия. Всичко е вероятно и всичко е невероятно.

Дали ще прави партия е въпрос на негово решение. Всички сценарии трябва да се разглеждат. Има такива нагласи и това нещо е в сферата на обсъжданията“.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук