Калоян Паргов хвърли бомба в студиото на Бареков и Байрактаров: БСП готви ГЕРБ за по-малък коалиционен партньор! (ВИДЕО)

0
17819
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов хвърли бомба в студиото на Бареков и Байрактаров по време на пилотния епизод на най-новия телевизионен проект в българския ефир, който беше излъчен на живо по телевизия Евроком. Социалистът разкри, че БСП готви ГЕРБ за по-малък коалиционен партньор в бъдещото 45-то Народно събрание.

„Не можем да говорим на този етап за голяма коалиция по немски образец, това не би довело до нищо добро”, категоричен е Паргов.

Държавата се е оттеглила от своите функции. С тази констатация социалистът обобщи политическото състояние в страната.

Като примери той посочи фактът, че полицията се е превърнала в зрител на това, което случва „долу на арената” – „престъпниците стрелят, убиват, а полицията събира само гилзии и патрони”.

Като причина за окаяното състояние на държавата Паргов посочи вероглавството и упорството на управляващите, които по думите му държат абсолютно всичко да се случва под техния контрол и с тяхното одобрение. „За последната една година БСП имаме над 30 законопроекта, които не са приети”, посочи като аргумент социалистът.

Паргов обяви в ефир и че съветниците от БСП в Столична община вчера са поискали оставката на зам.-кмета Тодор Чобанов, а шефът на комисията по култура в СОС Малина Едрева да се оттегли като неин председател. Поводът – скандалът с Бронзовата къща, който трябваше да се появи на мястото на бившия мавзолей в София преди месеци и за който бяха похарчени безотчетно гласуваните 95 000 лв. за бетонния постамент върху бившия мавзолей. „Кметът Йорданка Фандъкова трябва да каже кой е виновен за провала с инсталацията”, заяви лидерът на Столичните социалисти.

Водещият Николай Бареков контрира госта обаче, като заяви, че понастоящем БСП няма опозиционно поведение в парламента и отправи въпроса защо лидерът на социалистите Корнелия Нинова не поиска оставката на премиера Бойко Борисов и какво формацията прави, за да спечели бъдещите избори. Според евродепутата формацията е пасивна и вече 5 години не предприема действия във връзка със спечелване на вота на гражданите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук