Каракачанов: Ердоган показа, че Местан е неговият човек в България

0
977

„Ердоган си изпуска нервите и по този начин прави мечешка услуга на своето протеже Лютви Местан. Стана ясно каква е причината да им сложи тази забрана (бел.ред. – на Доган и Пеевски). От друга страна, това е сигнал към турците в България кой е човекът на Ердоган тук“.

Това заяви пред OFFNews лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов във връзка с новината, че турската държава е забранила на Ахмед Доган и на Делян Пеевски да влизат на нейна територия.

Преките последствия от забраната на Анкара обаче няма да са големи: „Ще наклонят шапката на Доган, няма да си паркира яхтата в Анталия, а някъде другаде“, допълни националистът.

Каракачанов смята, че на Делян Пеевски е наложена забраната, тъй като е заел страната на почетния председател на ДПС в конфликта му с бившата вече глава на партията, като пеевските медии са атакували сериозно Местан.

Според него това е пряка намеса на турския президент в българската вътрешна политика, което е недопустимо, и трябва да му се поиска обяснение. Каракачанов заяви, че Ердоган трябва да се погрижи за прекратяването на конфликта в Сирия, както и да преустанови бизнеса на „Ислямска държава“ на територията на Турция, вместо да се занимава с България.

Действията на президента обаче ясно съответстват на стратегията му на управление, очертана в книгата на премиера на Турция Ахмет Давутоглу – „Стратегическа дълбочина“. Той цели да използва турското население в страните от Балканите като лост за своята политика.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук