Каракачанов иска да си говори по-често със Симеонов

0
18414

Каракачанов не си говорил често с неговия коалиционен партньор и колега Валери Симеонов. От там произхождал проблемът с разногласията между партиите в коалицията „Обединено патриоти“. Това заяви пред Нова вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Каракачанов определи отношенията в коалицията като семейни отношения и даде пример – той говорил всеки ден със съпругата си, с която били заедно от 28 години, но от време на време имали различния. С Валери Симеонов разговорите били по-редки, от където произтичал и проблемът.

В тази връзка Каракачанов заяви, че винаги е отворен за диалог с колегите си и коалиционните партньори.

Военният министър коментира и разногласията с ГЕРБ относно предложението да се увеличи акциза върху електронните цигари. По думите му той подкрепя всяка мярка, която ще донесе повече средства в бюджета. Това обаче трябвало да стане по ясен начин.

„Когато имаш идеята да вдигаш някакъв акциз, нещо, което би разбунило обществото, най-малкото възникват няколко въпроса – защо се прави сега, какъв би бил ефектът. Не може в петък, половин час преди да си тръгнат народните представители от парламента, да отидеш с два листа и да им кажеш: „Хайде, подписвайте, че бързаме“. Малко уважение е необходимо. В края на краищата ние сме коалиционни партньори. И за да няма турболенции, трябва да има диалог, а този въпрос не беше обсъждан“, допълни Каракачанов.

Каракачанов за мигрантите: Да не допускаме подобни хора да се връщат в България

Каракачанов за мигрантите: Да не допускаме подобни хора да се връщат в България

Такъв бил българският интерес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук