Каракачанов разкри какви пари получават протестиращите

0
2689

Най-голяма е надницата на тартор на група нападатели на полицаи

Вицепремиера Красимир Каракачанов отправи остро обвинение към организатори и участници в протестите. Според него на протестите имало хора, които били платени, предава Нова тв. 

„Искате ли да ви кажа тарифите в София – 30 лв. за обикновен статист, 50 лв. за статист с плакатче. За тия момчета, които скачат на полицията – 100 лв., За тези, които влизат в бой с полицията – 300 лв. 500 лв. за тартор на група от 10 души. Това са тарифите и не се раздават от Светия Синод”, заяви той.

„Ако погледнем някои от големите демокрации и държави – Франция, Италия, Испания, Португалия, те също не са лишени от подобни скандали. Корупцията не е български патент, лошото е друго. Корупция има навсякъде, но другите държави имат други приоритети“, смята вицепремиерът.

„Вижте колко беше бюджетът за здравеопазване преди 20 години при 8 милиона население, вижте сега колко е при под 7 млн. население и ми кажете дали е станало по-добро здравеопазването“, призова журналистите Каракачанов.

„Не съм вицепремиер по здравеопазването и земеделието, но говоря по всички тези теми. Какво искате да ви говоря, красиви работи ли?

Ами това са действия, закони, проекти. Какво друго действие? Добре, да взема тоягата ли, попита Каракачанов и добави, да взема винкела?

Има си органи за борба с корупцията, ако вие не го знаете аз ли да ви го обяснявам. Има си съд, прокуратура, следствие, полиция.

Протести има, защото на хората им омръзна политическият елит да се държи като богоизбран и единствен и да смятат, че могат с арогантност да налагат мнение. Затова са хората на улицата“, отбеляза Каракачанов.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук