Каримански хвърли бомба за Петков и Бориславова и каза напуска ли ИТН коалицията

0
140

Веднъж ми бе казано, че когато гледате премиера все едно гледате началника на кабинета и обратното. Когато началникът на кабинета говори, то говори премиерът, заяви той

Председателят на Комисията по бюджет и финанси от „Има такъв народ“ (ИТН) Любомир Каримански по доста интересен начин реши да провокира водещата на сутрешния блок на bTV Мария Цънцарова.

„Очаквах от вас през последните 10 минути да се получили материал от разследващ сайт и да ми го поднесете“, заяви той, визирайки последния разговор, който проведе с нея.

„А… това е шега, която сте подготвили. Чудесна провокация сте измислили“, отвърна му на свой ред Цънцарова.

„По-добре е сега да бием алармата, а не когато е късно. Даже не съм сигурен, че и сега вече не е късно“, заяви Каримански по повод антикризисните мерки, които тази седмица бяха лансирани от премиера Кирил Петков.

Той поясни, че решенията за тези мерки се взимат изцяло от икономически-финансовия екип на кабинета „Петков“.

„Аз научих за тези мерки както всички останали депутати от коалицията. Събрахме се на н. нар. коалиционен съвет, където ни бяха раздадени на момента мерките. Даже нямах време да ги обсъдя с колегите от ИТН“, призна Каримански, намеквайки за пореден раздор в коалицията „Петков“.

„Най-голямата ми критика е, че в тази коалиция никой не знае какво прави другият. Когато има вътрешен коректив, задаваме въпроси и т.н. веднага ни казват, че сме опозиция.

Ако изчерпате всички възможни инструменти как бихте подходили?

Едноличните решение с цел само и само да се докаже правотата на необходимия напредък на коалицията не трябва да бъдат базирани на егото и самовлюбеността на някои представители, които не бих искал да споделя.

Веднъж ми бе казано, че когато гледате премиера все едно гледате началника на кабинета и обратното. Когато началникът на кабинета говори, то говори премиерът.

Оставам на Вас да прецените останалото… Аз съм си направил извода – той е само един. За мен лично компромисите са изчерпани“, категоричен бе Каримански, визирайки премиера Кирил Петков и говорителката му Лена Бориславова.

„Не знам дали ИТН иска да излезе от коалицията. Не сме имали такъв форум, на който да разискваме тези неща“, допълни той.

Думите му са по повод непотвърдена новина от последните дни, че ИТН ще напусне коалицията „Петков“ още тази седмица.

Според информацията вдигането на ветото на България за започване на преговори на Република Северна Македония (РСМ) с Европейския съюз (ЕС) е на път да създаде поредния сериозен трус в управляващата коалиция.

Появи се информация, че в петък сутринта председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов е събрал депутатите от партията и е обявил, че следващата седмица формацията ще напусне управляващата коалиция заради очакването, че премиерът Кирил Петков ще предприеме стъпки за сваляне на ветото върху започването на преговори с Македония за присъединяване към ЕС, пише Anteni.bg.

Каримански допълни, че ако има ползва и ефективност от КСНС разбира се, че ще участваме в него.

БЛИЦ припомня, че тази седмица министър-председателят Кирил Петков пък излезе с видеообръщение, в което призова президента Румен Радев да свика консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), на което да се обсъди състоянието на преговорите между България и Северна Македония.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук