Каролев за „Панама гейт“: Путин ще си го премести от левия в десния крачол

0
1333

След като гръмна скандалът „Панамските досиета“, ще кажа следното. Има финансов рай, защото има финансов ад. Офшорките се правят в независими държави. А що се отнася до Владимир Путин, извинявам се за израза, той ще си го премести от левия в десния. Защото всички руснаци знаят, че президентът им е мултимилионер. Това заяви икономическият експерт Владимир Каролев.

Пред Нова телевизия той и социологът Андрей Райчев коментираха отзвука от финансовия скандал, засегнал редица световно известни политици.

Според Андрей Райчев зад цялата история се крие поредната конспирация: „Ясно е, че това е „активно мероприятие“. И не само срещу Путин. Но се питаме защо продължава. Дълбоко не вярвам, че няма политическа воля това да се спре“.

„Професионално съм се занимавал с това нещо. Но основната причина за офшорната зона не е криенето на парите, а намаляването на социалните данъци. Да, има мероприятие. Но то не е срещу Путин. Мероприятието е от политици и то леви политици и първата жертва е десен министър-председател – на Исландия. Идеята е да накажем богатите, които не си плащат данъците“, коментира Каролев.

„Въпросът е кой ще надделее. По-тъпите, които искат да задържат положението, а то ще гръмне. Или по-умните, които искат да го реформират. Това са елементи от един много несправедлив ред“, заяви Андрей Райчев.

На въпрос как са изнесени милиардите от България към офшорките по света, Каролев се възмути: „Ама как се изнасят милиарди?!“.

Райчев го контрира като посочи, че схемата е много проста: „Купуваш евтино – продаваш скъпо“.

„Съвсем законно е да си изпратиш парите в банката в една офшорна зона. Не случайно в офшорните зони над 100 000 евро започват заплатите на администраторите. Начинът да се спре това нещо е много прост – да се забрани анонимни фирми да ползват офшорните зони. И ако те по някакъв начин са откраднали пари от наркотици и т.н., ще могат да си харчат парите само в офшорните зони“, заяви Владимир Каролев. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук