Като спартанци: Гардовете на инкасото спасили 2 милиона лева с яростна съпротива

0
1157

Действали хладнокръвно и подплашили бандитите с професионална реакция

Охранителите на инкасото, от което бандити с калашници задигнаха над 400 000 лева в понеделник, са успели да предотвратят кражбата на близо 2 милиона лева от бронирания автомобил. Това пише „Телеграф“, позовавайки се на разследващи случая от столичната полиция.

Към 10.30 часа на 22 февруари тримата гардове спрели със служебната кола на подземното ниво -2 в The Mall на бул. „Цариградско шосе“, за да вземат чувалче с към 400 бона от клиент в търговския център и след това да продължат курса си.

В същото време във возилото им имало малко под 2 милиона лева от различни пратки, които всъщност са били основната цел на бандитите. „Четирима мъже е трябвало да вземат всички пари. Затова са нападнали гардовете с автомати „Калашников“ и са произвели изстрели срещу тях и инкасо автомобила“, категорични са от полицията в София. Професионалната реакция на тримата охранители обаче успяла да подплаши бандитите.

„Вместо да се предадат, вдигайки ръце, гардовете са спазили абсолютно всички вътрешни правила и процедури на компанията и са предприели най-добрите възможни мерки за ограничаване на щетите и избягването на човешки жертви“, хвалят ги от фирмата „ВИП секюрити“, за която работят тримата мъже.

Пред множеството работещи камери единия от охранителите веднага е натиснал паник бутона.Незабавно на сигнала реагирали три мобилни патрула на фирмата и се отзовали на мястото. Преди да пристигнат нападателите успели да повалят друг от гардовете, който държал в ръка чувала с пратката в размер на над 400 бона. Взели парите и тръгнали към бронирания автомобил, за да вземат голямата сума пари. В това време обаче третият от служителите на „ВИП Секюрити“ извадил служебния си пистолет и започнал да стреля срещу бандитите, които побегнали. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук