КЗП са сигнализирали на Ангелкова за нередностите в хотела в Чифлик

0
5786
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Комисията за защита на потребителите няколко пъти са изпращали писма до министъра на туризма Николина Ангелкова относно нередностите в хотел „Чифлика Палас Ризорт и СПА“. Това заяви пред „24 часа“ председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

Припомняме, от трибуната на парламента Ангелкова каза, че ще изиска документи от КЗП, за да започне процедура по отнемане на категоризацията.

Ние сме извършвали много проверки в хотела и сме установявали редица несъответствия при категоризацията му, като сме налагали санкции„, изтъкна Маргаритов и допълни, че са нередностите КЗП е информирала министъра на туризма.

„Нашата работа е да установяваме нарушения в категоризацията на хотели, като сме уведомили министъра на туризма и в документите сме описали нарушенията“,обясни Димитър Маргаритов.

Общо 12 акта на стойност 10 хил. лв. са съставени на хотела, стана ясно от думите му. Проведените проверки са от 2015 г. и 2016 г.

Отчетените нарушения са липса на заведение за хранене и лоби бар, фризьорски салон, детска площадка и други, които трябва да се предоставят при категорията му.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук