Кирил Петков: Бюджетът трябва да бъде приет

0
70

Актуализацията на бюджета трябва да бъде приета, защото само така ще има пари за актуализация на пенсиите, за борба с новата вълна на коронавируса през есента. Това заяви министърът на икономиката Кирил Петков.

„Надявам се бюджетът да бъде приет, защото е много важен. Дефицитът е намален от прогнозния. Това е дясна политика. Има актуализация на пенсиите, като 42% от пенсионерите няма да са под линията на бедност. Заделени са и 400 милиона лева за бизнеса от септември до декември, ако има нова вълна на коронавируса и трябва да се затварят бизнеси. Има и пари за лекарите“, каза министърът по БНТ.

Той посочи, че това може да се случи като се запушат дупките, през които изтичат нашите пари.

„Това се случва едновременно като няма пари за Правителствен комплекс от 90 000 кв.м., бюджетите за строителство са прецизирани, не изтичат пари и през АПИ“, заяви Петков.

Той подчерта, че трябва да се инвестира в иновативни компании, това ще смени цялостната конструкция на икономиката.

Петков заяви, че никога не е получавал сериозно предложение от ИТН за участие в редовен кабинет.

„Не може да имаш икономическа стратегия без финансова. Нещата, които трябва да се случат са свързани с бюджета на страната. Никога не сме получавали сериозно предложение за участие в един бъдещ кабинет“, каза той.

Според него промяната е възможна само, ако в един редовен кабинет се вкарат независими хора.

„От нещото, което съм най-доволен, че хората видяха, че може да има разлика в управлението. Искам да сме качили малко стандарта на изискванията към държавната администрация. Не всички са маскари, има хора, които могат да защитават обществения интерес. Надявам се хората да са го почувствали за тези 9 седмици“, заяви министър Петков. /БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук