Кирил Петков пред строителните фирми: Предлагаме над 600 млн. да се платят на строителните фирми

0
75

Над 600 млн. лева да се платят веднага на строителните фирми след санкция на парламента. За това предложение съобщи премиерът Кирил Петков.

 

Министър-председателят се срещна с представители на пътния бранш на Гара Яна край София, за да обсъдят проблемите в сектора.

 

 

„Останалите 50% да минават през парламентарни комисии, след като има доклад на експерти, че тези дейности са реално извършени. Последното, което искаме да направим, е да платим едни пари за дейности, които не са извършени или не са извършени напълно”, уточни министър-председателят.

„Санирането на договорите” за първите 50% е предложено на коалиционните партньори да мине в четвъртък, под условие, че вторите 50% минават през парламентарен отчет и комисия, подчерта Петков.

 

Премиерът коментира кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ. „Когато има конфликт за номинации, много по-добре е тази номинация да бъде отдръпната, да се седне, да се говори и да се избере човек зад когото застава цялата коалиция. В момента Каримански има подкрепата на една от четирите партии в коалицията. Това не е правилният начин да се взимат решения за толкова важни постове”, заяви той.

 

За Северна Македония Петков беше категоричен, че няма да се направи нищо без санкция на парламента. „Това, което ще се случи по тази тема, ще бъде само и единствено, след като парламентът реши каквато и да е стъпка. По никакъв начин правителството няма да действа самостоятелно”, уточни министър-председателят.

 

В същото време от Българска браншова камара „Пътища“ изпратиха до медиите писмо, че „като сдружение с нестопанска цел, действащо като представителна на национално равнище организация на работодателите в пътно-строителния бранш в България НЕ са получили покана за среща с министър председателя Кирил Петков“.

„Нямаме никаква информация за обявената среща с бранша в 16:00 ч. днес на Гара Яна. ББК “Пътища” неколкократно е искала със свои писма среща с г-н Петков, но и до този момент отговор не е получен“, пишат от Камарата на пътищарите у нас.

И заявяват: „Използваме възможността да отправим покана към г-н Кирил Петков – Министър председател на Република България, утре на пл. Народно събрание“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук