Киро спешно прати транспортния Събев на границата, за да заглуши утрешното посещение на Абровски

0
270

Ако БАБХ казва истината за контрабандата на ГКПП “Кап. Андреево” на границата, значи нямаме национална сигурност, каза по-рано шефът на комисията по земеделие в НС Пламен Абровски и заяви, че ще отиде лично на границата

Управляващите в лицето на премиера Кирил Петков и пряко подчинената му БАБХ вероятно се уплашиха от готвеното посещение на шефа на комисията по земеделие в НС Пламен Абровски на ГКПП “Кап. Андреево” във връзка с хаоса с тировете. За това преди неговата визита в 13 часа, се праща по спешност транспортния министър Николай Събев, съобщава Фрог нюз.

Според официалната информация, излязла преди малко, Събев щял да разговаря с представителите на транспортните фирми от Турция в 10 часа. Любопитното е, че дни преди него на място бяха както представители на БАБХ, така и зам.-министърът на земеделието Иван Христанов. Те също се впуснаха да уверяват шофьорите на камиони, че километричните опашки ще бъдат преодолени бързо.

Това, обаче така и не се случва. Стигна се до там, работещи на браздата да сигнализират, че камиони с плодове и зеленчуци се пропускат по най-бързия начин, без да се проверяват за съдържание на пестициди, за да може опашката на се стопи. А за да се създаде впечатление, че няма проблем, камионите се държат към турска територия. Подозира се, че Събев вероятно ще се опита да тушира временно недоволството от чакащите с дни превозвачи и така да парира възможността на Абровски да разбере след него истината за случващото се на българо-турската граница.

Припомняме, че по-рано в интервю за същата медия шефът на земеделската комисия в Народното събрание коментира, че ако БАБХ не лъже, то има проблем с националната сигурност на страната.

„Направих едно изслушване в комисията и това, което ни каза изпълнителният директор на БАБХ Христо Даскалов, за съжаление повдигна прекалено много въпроси. Той не можа да каже какво точно се случва. Започна да говори за някакви камери и неща, от които нищо не се разбра. От медиите, пред които той говори, оставам с впечатление, че на границата могат да минават тирове с плодове и зеленчуци, без едва ли не да бъдат проверявани от митница и гранична полиция“, подчерта Абровски.

В същото време са многобройни сигналите, че именно по нареждане на БАБХ камионите минават без проверка, за да не стават опашки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук