Китайци питат за зимния туризъм в Банско

0
913

Кметът на община Банско Георги Икономов посрещна делегация от китайския град Мейджоу, чието население наброява 4 мил. души.

Представители на местния парламент там, водени Тан Жунтие – председател на Постоянния комитет на Народния конгрес на община Мейджоу, бяха избрали специално Банско за своето опознавателно посещение, по време на което да проучат опита и добрите практики от развитието на зимния курорт.

Икономов сподели пътя на развитието на града през последните 15 години, достигайки момента, в който стана конкурентен с големите алпийски курорти.

„Освен със своята туристическа дейност, Банско има традиции и в областта на дървообработването и мебелното производство”, заяви Георги Икономов. Той допълни, че общината има и своите китайски жители, които са закупили апартаменти в града.

Китайските общински представители споделиха интереса си от внасянето на дървесина, както и своя инвестиционен интерес в областта на туризма. Те разгледаха ски зоната и бяха впечатлени от природните дадености на района.

В края на срещата гостите отправиха своята покана към Георги Икономов да бъде гост на един от най-големите форуми в Мейджоу, което ще бъде добра възможност за популяризиране на Банско като туристическа дестинация и обект за инвестиции./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук