Кметът на Пловдив за искана му оставка: Ще мисля няколко дни

0
460

Снимка: БГНЕС

Избран съм от пловдивчани, а не назначаван, заяви той

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров „незабавно“. Той изтъкна, че той не се справял с проблемите на града и даде пример със строежа на стадион „Христо Ботев“.

Димитров изпрати позиция, от която става ясно, че не смята да се разделя с поста си. Поне засега.

“Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя. Дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки“, коментира Здравко Димитров.

„Не съм забърквал бакии. От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като Водния цикъл, обектите по ОП “Региони в растеж“, пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения – мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на “Ботев“ и “Локомотив“ не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни. Имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този момент“, завърши кметът.

Александър Попов

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук