Кметът на Пловдив: Мики Маус попада извън закона, ако се приеме предложението за забрана на бурките

0
1152

Ако се приеме предложението на Патриотичния фронт за забрана на бурките в Пловдив, първи извън закона ще попадне Мики Маус, последван от Мини Маус, миньоните и така нататък. Това коментира кметът на Пловдив Иван Тотев, с характерната пловдивска ирония, идеята Общинския съвет да забрани покриването на лицето или иначе казано бурките в града, съобщи БГНЕС.

Обществено обсъждане предстои на 11 май, а предложението за промяна на Наредбата за обществения ред вече е внесено. Ако Пловдив приеме тази забрана, ще стане третият град в страната.

Това е повлияно не от наличието на бурки, както в Пазарджик, а от наличието на общински съветници от Патриотичния фронт в местните парламенти. В ромските махали на Пловдив никоя жена не носи бурка, покриването на главата с кърпи е възприето отдавна и не пречи за разпознаването. Николай Чунчуков, кметът на Източен, в чийто граници влиза Столипиново, също потвърди това на брифинг днес.

Прояви, свързани с децата – по време на Кукления фестивал „Двама са малко, трима са много“, например, остават под въпрос, ако забраната бъде приета с предложения текст. По същия начин са и туристите – от време навреме в центъра на Пловдив се виждат все пак изцяло покрити жени, но те идват на екскурзия отдалече.

Ако пък се приеме пълният текст на предложението, който забранява и религиозни прояви на открито, незаконни ще станат и литийните шествия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук