Кметът нерез спрял да яде! Бил в тежка депресия! Иска да го настанят в болница

0
809

Прокуратурата в Пазарджик е разпоредила задържания за изнасилване Иван Евстатиев да бъде прегледан в ареста. Това съобщи пред „Фокус“ един от адвокатите му – Стоян Парпулов. „Здравословното състояние на Евстатиев е влошено. Прокуратурата вече е уведомена за това и е разпоредила той да бъде прегледан от медицинско лице. Прегледът вероятно ще бъде извършен в следствения арест“, уточни Парпулов.

След като бившият кмет да бъде прегледан, ще бъде взето решение дали е необходима неговата хоспитализация. По информация от три дни задържаният е спрял да се храни и е изпаднал в депресия.

57-годишният Иван Евстатиев, бивш кмет на Пазарджик и Стрелча, бе задържан и обвинен в изнасилване на 16-годишна ученичка, след като я е привел в безпомощно състояние. Данните по делото сочат, че момичето е било упоено с алкохол почти до смърт.

Преди два дни Окръжният съд в Пловдив го остави за постоянно в ареста, а над 100 жители на Стрелча окупираха входа на Съдебната палата в града под тепетата. Прокурорът по делото Димитър Ангелов пък съобщи, че са събрани доказателства за повдигане на две нови обвинения срещу Евстатиев – за блудство и за привеждане в безпомощно състояние на непълнолетно лице чрез употреба на алкохол. Решението на окръжните магистрати е окончателно.

Днес жителите на Стрелча ще се присъединят към националния протест за справедливо правосъдие. Според един от протестиращите – Пенко Делов, в Стрелча е застрашен гражданският мир, всички осъждат остро Иван Евстатиев и няма да позволят той някога да стъпи отново там.Делов съобщи още, че жителите на Стрелча ще призоват депутата от БСП Янаки Стоилов да им се извини от трибуната на парламента заради това, че лично е издигнал Евстатиев за кмет. Според протестиращите, ако Стоилов не се извини публично, значи има проблем с морала.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук