Коалицията е стабилна, а БСП отклоняват вниманието от успеха на председателството

0
12895

БСП искат вот на недоверие, за да отклонят вниманието от успехите на българското европредседателство. „Вотът на недоверие на БСП няма да бъде успешен, коалицията е стабилна“, коментира пред БТВ министърът на външните работи и вицепремиер Екатерина Захариева.

„Всеки един от министрите би трябвало да е готов да си тръгне ако се счита изчерпан или премиерът реши, че не се е справил. За съжаление всеки един случай се използва за политически атаки – не беше приятно нито бягството, нито последвалото убийство на Владимир Пелов, но реформи в системата на МВР се правят“, обясни тя.

Законът за хората с увреждания е внесен, като до петък ще се правят изчисления и оценка дали ще е от полза на хората с увреждания, добави Захариева във връзка с приетата и после върната оставка на социалния министър Бисер Петков. Само Бойко Борисов може да каже дали след края на председателството ще има рокади, коментира Захариева.

Според външният ни министър, името Република Северна Македония е добро, но не е виждала договора и споразумението между Атина и Скопие. „Името Илинденска Македония със сигурност не беше толкова добро име за България, освен ако идеята не е била да се подчертае част от общата ни история“, обясни министърът на външните работи и вицепремиер Екатерина Захариева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук