Кобрата се би смело с Джошуа, но пак не успя да се качи на боксовия връх

0
2849

Великобританецът Антъни Джошуа беше една класа отгоре над българина Кубрат Пулев и сънародникът ни не успя да се изкачи на световния боксов връх за първи път в кариерата си от двата си опита досега, предава Gong.bg

EPA/Andrew Couldridge/POOL

EPA/Andrew Couldridge/POOL

Джошуа нокаутира Кубрат Пулев в деветия рунд след брутално дясно кроше, което не остави никакви шансове на Пулев, за който е безспоренфакт, че не успя да използва слабостите на своя съперник.

Британецът четири пъти запрати в нокдаун нашия боксьори накрая и реферът Дион Дуарте трябваше да се намеси, за да прекрати срещата, защото Кобрата нямаше да се откаже сам и щеше да продължи, независимо от понесените поражения.

EPA/Andrew Couldridge/POOL

EPA/Andrew Couldridge/POOL

Безспорен факт е, че българинът подобри представянето си на фона на боя с Владимир Кличко преди години, като в осем от деветте рунда Джошуа имаше своето предимство над родния опонент. 

EPA/Andrew Couldridge/POOL

EPA/Andrew Couldridge/POOL

Пулев предизвика Джошуа след края на боя, казвайки на британеца след края на мача, че „трябва да запомни кой е“.  Така Джошуа калкулира победа №24 в своята вече богата кариера.

EPA/Andrew Couldridge/POOL

EPA/Andrew Couldridge/POOL

РУНД 1

Двамата боксьори стартираха с прави гардове, като първите секунди нямаше преки удари към един от двамата. Пръв Джошуа опита с ляв прав да намери главата на българина, но без успех.

Кубрат придържаше дистанция и опита да атакува тялото на Джошуа. Англичанинът вкара първи удар, който обаче не се отрази на Кобрата. Последва ляв прав в главата в Кубрат. Българинът показа сериозна завидна бързина в хода на първия рунд. Пулев пробва ляво кроше в главата на Джошуа, който бе успешен.

РУНД 2

Тактиката на Джошуа бе на високо ниво, като това продължи и в хода на втория рунд. Въпреки това, българският боксьор демонстрира сериозна защита и рядко AJ успяваше да накаже българина.

EPA/Andrew Couldridge/POOL

Кубрат прати до въжетата британеца и го удари с ляв прав в тялото. Първата сериозна атака бе за Джошуа, който направи тройна серия в главата на българина, а Кубрат отвърна с усмивка в тази сцена.

Пулев опита мощно ляво кроше, което не достигна до главата на Джошуа за сантиметри. Кубрат продължи да играе малко по-агресивно и добави ляв прав, отново в тялото. Джошуа започна да атакува корема на българина, но без поражения.

РУНД 3

Кубрат се опита да натисне рано в третия рунд своя дуел, а Джошуа залитна край въжетата, ала не от поражение от българина. Джошуа намери брилянтно главата на Кобрата с десен прав, макар нашият да се изтегляше в този момент, но това го разколеба. Кобрата беше разклатен след серия от десни крошета, който отнесе двуцифрен брой удари в главата си,но не падна.

Джошуа нанесе и ъперкът в главата на Джошуа, а Кобрата беше безпомощен, след което падна в нокдаун. Последва ново падане на ринга от българина и Gong-ът удари.

РУНД 4

Кубрат все още не беше в добра кондиция след двата нокдауна, но направи остри удари с лявата и дясната ръка, което заблуди Джошуа за състоянието му. Кобрата тръгна напред и не даваше вече на AJ да води боя така, както го правеше от началото на мача.

 

EPA/Andrew Couldridge/POOL

 

 

EPA/Andrew Couldridge/POOL

 

На два пъти Кобрата опита солидна комбинация с лява и дясна ръка, ала Джошуа все избягваш ударите на Кубрат, като четвъртият рунд навярно направи разликата.

РУНД 5

Джошуа тръгна в атака с ъпъркът, като включи и другата ръка. Все пак Кубрат сякаш се окопити след ужасния трети рунд и заигра по-свободно. Джошуа пое ляв прав в тялото си, като двамата се надиграваха в средата на ринга. Кобрата „взе“ един ъпъркът и тръгна да се навежда, но извади шанс в тази ситуация. Последва чудесна атака на нашия, гарниран с ляв прав.

РУНД 6

Кубрат стартира надъхано и положи ляв прав в главата на AJ. Двамата влязоха в клинч. В него българинът нанесе добри удари. Пулев пое ляв прав от AJ, а британецът продължи в този рунд да търси клинча, след което да нанесе удар.

РУНД 7

Джошуа възвърна темпото си в седмия рунд и работеше страхотно със своите крака, като физическата му подготовка също правеше впечатление, както тази на Пулев. Англичанинът опиташе непрестанно своите ювелирни ъпъркъти, но българинът оцеля.

 

EPA/Andrew Couldridge/POOL

 

Кобрата нанесе мощно дясно кроше в главата на Джошуа, който мигновено потърси клинча. За финал на рунда Джошуа опита удар отдолу в брадичката,който порази целта.

РУНД 8

Рундът видя плътен десен прав в главата на Джошуа, който отвърна с две крошета, но те бяха поети от ръкавиците на българина. Кубрат се изтегли при опит за атака на Джошуа, а той грабна инициативата и заби дясно кроше. Джошуа демонстрира сериозна вариативност в рунда.

РУНД 9

AJ тръгна с два леви прави, но нашият атлет контраатакува с комбинация от ляв-десен и понарани Джошуа. Антъни посрещна в близост Кубрат с ляво кроше. Последваха четири ъпъркъта в главата на Кобрата, но той остана на краката си.

Дойде нов ъпъркът и Кобрата падна на ринга, като се изправи веднага, но дясно кроше в брадичката на Кубрат и той вече легна на земята. Съдията отброи до 10 и така Джошуа защити титлите си, унищожавайки мечтата на Кубрат Пулев.

 

EPA/Andrew Couldridge/POOL

 

Както винаги Кубрат Пулев излезе на популярната българска песен „Притури се планината“, който е пряко въздействащ мотив върху огромна част от нашите сънародници. AJ, от своя страна

Кобрата вече веднъж беше претендент на IBF, но заради контузия срещата бе отменена преди четири години и сега ще се бие с родения в Уотфорд великобританец.

Антъни е качил мускулна маса от последното си появяване на ринга преди година. Сега е 109,2 килограма, което е с 500 гр. повече от Кобрата. Лондончанинът има ръстово предимство 198 см. срещу 194 см.

 

EPA/Andrew Couldridge/POOL

 

За тази среща традиционно се подготвяше със своя личен наставник Роб Макракън. Проведе спаринги с десетима различни боксьора, опитвайки да се нагоди към всеки един специфичен стил, готов да му предложи нашият Пулев.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук