Кои са предсказанията на Ванга, които се сбъднаха

0
1565

Интересът към протрочицата не стихва две десетилетия след нейната смърт

Интересът към виденията на Ванга не стихва две десетилетия след нейната смърт, напротив. Дори наскоро за българската пророчица се сетиха не само руските издания, които традиционно “откриват” някое нейно разтърсващо предсказание, но също американски, израелски, италиански и всякакви други медии.

Някои дори обявиха, че е предрекла войната в Сирия, едва ли не е предвидила възхода на “Ислямска държава”. Това, разбира се, е силно преувеличено, да не кажем, че е изсмукано от пръстите.

Огромно е наистина изкушението да кажеш, че още през миналия век някой ясновидец е знаел днешните ходове върху кървавата геополитическа шахматна дъска, където мускули мерят почти всички велики сили.

Особено за медиите, където и да се намират те. Още повече е да вложиш в устата й някакво страховито предсказание.

Ние решихме, че е добре да постъпим по обратния начин, без непременно да търсим сензационното. Просто да съберем на едно място някои от документираните предсказания на Ванга, да погледнем фактите.

Още от далечните векове на античната пророчица Пития се знае, че пророчествата на виждащите в бъдещето често са метафорични, енигматични, но когато се сбъднат, не остава сянка от съмнение какво е имала предвид гадателката.

През 1987 г. например Вангя както я наричат в нейния край, “вижда”, че се задават нови времена, ще се пишат нови закони, търси се нов вид облекло, с което са облекат хората, но „ще мине време докато се направи нова тъкан, не изкуствено облекло, а истинско.”

Това започва да се сбъдва с промените, започнали през ноември 1989 г. и отхвърлянето на комунистическата система, но осъществяването му докрай още не е завършило. Тя прави и предсказание за човека, който след години ще изведе България от безвремието. Той още не се е появил. Ето какво казва:

“Ще мине доста време, ще се появи висок човек, пришълец, и той ще бъде добър шивач и крояч …”Именно с този шивач и крояч свързва тя оправянето на България, за което всички бленуваме. Този човек трябва да е вече тук, но се крие. Окончателният мир на Земята пък ще подпише Осмият, но до неговото време ще изтече още много вода.

Животът, смъртта й, най-вече думите, изречени от ясновидката, са обект на различни интерпретации, на всякакви спекулации, включително и политически. Истината е, че Ванга е говорила за Сирия, но не и повечето от нещата, които й приписват. Предсказанието й обаче е доста общо. В книгата си “Истината за Ванга” племенничката й Красимира Стоянова цитира това пророчество на знаменитата си леля.

Тя казва: “Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят на групи по вяра. Ще дойде на света най-старото учение. Питат ме: “Скоро ли ще дойде на света това време?” Не, не скоро. Още Сирия не е паднала.”

Може би става дума за падането на властта на диктатора Башар Асад?

Предстои да видим кога ще падне Сирия в този смисъл, както и какво ще се случи след това, за да преценим думите на ясновидката. Всъщност пророческата дарба на Ванга й е дадено именно заради войната. Поне така твърди самата тя. Ясновидството й е отключено, за да помага на хората сред грохота на желязото и смъртта.

Тя е споделяла, че е прогледнала към бъдещето, за да може да помага на повече хора, посочена е от висшите сили.

На въпроса на психиатъра проф. Никола Шипковенски, отишъл при нея през 70-те, за да изследва дарбите й, на колко години е започнала да пророкува, тя казва: “На осемнайсет години. 41-ва година, месец март. Все ми говори, все ми говори: „Ще дойде време, ще има война, държава ще се обяви срещу държави, ще мине с железо, свет ще победи, ще загуби войната…“ Това все ми се говори, ама на мен не ми е ясно защо, къде война, в Югославия немаше война. И после като дойде вече 6 април, 5 април ли беше, събота след обед, сядам така в едно малко салонче, същият човек дойде и душевните ми очи го видеха, като ти как ме гледаш. Човека си застана с кон и кажа кой е, ама аз нема да ви кажам и каза: „Слушай какво ще ти кажам – утре войната почва, ти ще държиш запалена свещ и ще казваш кой жив, кой умрел.”

По това време младата Ванга живее в родната Струмица, Югославия. Тя през целия си живот вярва, че конникът, който й нарежда да гледа на живи, и умрели, е Христовият апостол свети Йоан, създателят и на Апокалипсиса. След няколко дни Вермахтът нахлува в Югославия и страшната война започва и по тези земи

През 1980 г. Ванга казва, че вижда Курск под вода. Думите й са документирани от руски тв екип. Според пророчеството това щяло да стана през 1999 или 2000 година, посочва се дори месеца – август.

Тогава много хора приемат думите й с подигравки, защото точно този руски град е далеч от морета и океани, които биха могли да го погълнат. Не щеш ли, думите й се сбъдват, но не за за града. Когато под водата загива екипажът на атомната подводница „Курск”, всички разбират за какво точно е говорила. Мистичен ужас завладява руската земя. Оттогава Ванга е всепризнат и неоспорим авторитет в Русия.

Има твърдения, че тя „вижда” третата тайна от Фатима, която е за покушението срещу папата

То става на площад “Свети Петър” в Рим на 13 май 1981 година, като в него замесват и България. Ражда се т.нар. българска следа, твърди се, че нашите служби са подготвили убийството на Светия отец.

Дълги години държавата ни е свързвана с атентата срещу Йоан-Павел II. За да е ясно, трябва да разкажем и предисторията…

На 13 юли 1917 г. Дева Мария се явява на три деца на овчари от португалското градче Фатима- Лусия дош Сантош, Жасинта и Франсиско Марто. Виждат я на полето. Тя им доверява трите си пророчества за страшния XX век. За тях се говори дълги години, но Ватикана ги пази в тайна.

Източник: в. „168 часа“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук