Кой бута коалицията „Обединени патриоти“?

0
1066

Симеонов открадна името на коалицията „Обединени патриоти“, внасяйки в ЦИК документите си за участие в изборите за Европейски парламент под името Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ (НФСБ и Средна европейска класа).

Ако някой се чуди що е то „Средна европейска класа“ и има ли тя почва у нас, то това е официално регистрирана политическа партия, със седалище в Бургас и видно от справка в мрежата, има доста съвместни изяви с Валери Симеонов. Председател на непопулярната ПП „Средна европейска класа“ е Георги Манев – „общински съветник, строителен предприемач, музикален продуцент- MG Project, член на Управителния съвет на клуб по спортни танци „Бургас 75“, както се представя сам в сайта на партията си.

Явната дестабилизация, към която не от днес се стреми Симеонов, поставя ред въпроси:

Защо загърби досегашните си коалиционни партньори ПП „Атака“ и ВМРО?

Какви цели гони, вкарвайки в евронадпреварата световно неизвестна партия от регионално ниво?

Чия поръчка изпълнява, дестабилизирайки малката управляваща коалиция и не застрашава ли по този начин и управляващата коалиция с ГЕРБ?

Ще успее ли наистина да събере електорат, използвайки сходно име за новоизлюпената си коалиция, така както патриотичната коалиция „Обединени патриоти“ успя да консолидира по време на последните парламентарни избори значителен процент български избиратели?

Кои са тези „патриоти“ за Симеонов?

Все пак нека не бъдем късопаметни и да не забравяме, че именно Валери Симеонов беше този, който риташе бабички по границата, обиждаше майките на деца с увреждания, негови съпартийци искаха да вкарват в домове децата с увреждания.

С цялото си поведение на политически лидер през последните години, Валери Симеонов така и не очерта ясна политика на партията си, обещаваща с името си да спаси България. Но с действия си и изказвания често ни напомняше протурските  и антибългарски партии ДПС и ДОСТ.

С днешната регистрация в ЦИК под името Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ и на неангажирания политически човек му става ясно, че бившият вицепремиер прави опит да съсипе името „Обединени патриоти“, отъждествявайки се с патриотизма чрез прилепване на името си.

На целия този фон да очакваме ли за лого на новата Симеонова коалиция нарцис – голям, единствен и неповторим?

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук