Кой пусна от лудницата шизофреника Живко, пребил жена на автобусна спирка?

0
1919

НАРКОМАНЪТ НАПАДАЛ СИСТЕМНО ЖЕНИ, ПОСЯГАЛ И НА МАЙКА СИ

Шизофреникът Живко който нападна с рит­ници и юмруци 72- годишна възрастна жена на спирка на градския транспорт в Бургас посред бял ден и я потроши от бой, е бил пуснат незаконно от Бургаския психодиспансер. Въпреки кон­статации на медицински лица, а и на собственото му семейство, че се нуждае от принудително лечение в Центъра за психиче­ско здраве, хахото е редовно на свобода.

Трети грандиозен гаф на Бургаския психодиспансер след кървавите мелета на Горан Бореца и Малката Рижа

27-годишният дангалак от бургаския квартал „Из­грев“ ужаси цяла България след излъчения видеоклип от жестокото му нападение над беззащитна възрастна дама на автобусна спирка. От кадрите на охранител­ната камера се вижда как агресивният ненормалник първо наплюва седяща на пейка на спирката жена, а секунди по-късно я изритва с все сила в тазобедрената става. Кървавото меле се разиграва на 9 май, но набра популярност едва преди дни, след като бяха излъчени видеокадри от зверството.

Докато две жени се притичват плахо на помощ на падналата старица, ненормалникът се навежда и грабва огромно паве с намерението да го сто­вари върху изпадналата в безпомощно състояние негова жертва. Минута по- късно агресорът се качва на пристигнал автобус, а нито един от десетината очевидци не прави опит да го задържи. Жертвата на Живко – 72-годишната пенсионерка Виолета, е приета по спешност в болницата със счупена тазобедрена става Не е ясно дали пенсионерката ще успее да се възстанови. Арестуваният непосредствено след бруталното нападение Живко Кючуков се оказа стар познайник на органите на реда, а собствената му майка хвърли вината върху лекарите от Бургаския психодиспансер, които според нея са го пуснали неправо­мерно на свобода.

Изстрадалата родителка признава, че синът й има шизофрения и че е особено агресивен, вероятно след дълго­годишна употреба на синтетични наркотици амфетамин и пико, които буквално са изпържили мозъка му.

„Той и на мене посягал нееднократно. Поне десет пъти ме е удрял, непрекъс­нато се страхувам, че може и по-жестоко да ме нарани. Заради това не живеем за­едно, взех му апартамент в бургаския квартал „Изгрев“. Не мога да се справя сама с проблема, още повече че имам дъщеря на 7 години и ме е страх за нейния живот и здраве. Води се на отчет в психодиспансера, но оттам казаха, че не могат да го държат, ако си пиел редовно хапчетата, нямало да има проблем. Вече седем години ги пие, но няма никаква промяна… Нашето желание е да бъде в специализирано заведе­ние, да му се контролира терапията“, разказва през сълзи майка му Дарина.

Когато бил на 19, Живко Кючуков бил диагностици­ран като шизофреник, а малко след това демонс­трирал първата си проява на агресия. Един летен ден в парка, в присъствието на майка си и баща си, той из­веднъж започнал да буйства и нападнал случайна жена. Нахвърлил се върху нея без причина, просто изведнъж „му прищракало“.

В следващите години агресивният младеж е на­падал нееднократно жени, обект на физически тормоз е била и собствената му майка. Въпреки това 26- годишният ненормалник е прекарал едва 20 дни в психодиспансера в Бургас, а неотдавна, когато отново  проявил агресия  към жена лекарите отказали да го приемат за принудително лечение с мотив, че нямали никакви свободни места.

Шокиращото нападение над 72-годишната пенсионерка Виолета на автобусна спирка в центъра на Бургас повдигна въпроса за адек­ватността на Бургаския психодиспансер.

Масова практика е опасни агресивни луди да бъдат освобождавани от принудително лечение от Центъра за психично здраве в морския град. Върви усилена мълва, че това се случва не поради лекарска небрежност, а заради нежеланието на бургаските доктори да се занимават с агресивните пациенти. „Шефката на психодиспансера д-р Надя Желязкова е издала устна заповед да не се приемат за продължително лечение пациенти, изперкал и след употреба на наркотици и психотропни вещества. Да, но именно наркоманите на амфетамин и пико са най- опасни и агресивни, тъй като в Бургас всеки трети продава забъркана в някой гараж химическа дрога“, гневят се на управата на Бургаския психодиспан­сер жителите на морския град.

През последните 2 годи­ни в Бургас има бум на развилнели се наркомани, като публично известни са два случая на опасно агресивни типове. През пролетта на 2015 г. там при­нудително бе въдворен Си­меон Стоянчов – Малката Рижа, брат на застреляния от бившия командос Петко Лисичков дилър на дрога Калоян Стоянчов.

Малката Рижа прокара само няколко дни в психодиспансера след което бе освободен и се стигна до поредно негово нападение в ком­пютърен клуб в Бургас. По чудо нямаше жертви, а след това изперкалият от дългогодишна употреба на амфетамин и пико бандит бе въдворен в затвора.

Трагично завърши и друг случай с преждевременно пуснат от Бургаския пси­ходиспансер крими герой. В края на март в жестоки мъки и при неизяснени обстоятелства в килия тип „запечатка“ в затвора в Бургас издъхна жив сварен от избило парно в тъмницата страшилището на морския град Горан Горанов. 31-годишният бивш шампион по борба тормозеше години наред цял Бургас, но въпреки че няколко пъти бе въдворяван принудително в психодиспансера излизаше само. след денонощие оттам, за да тормози отново съгражда­ните си. Най-фрапантният случай с Горан Бореца бе от пролетта на миналата го­дина, когато той бе вкаран в Центъра за психично здра­ве, след като го задържаха за сатанински кръстове, аранжирани с мъртви птици и цветя, поставени на видни места в бургаския квартал „Възраждане“.

Сигналът срещу Горан Горанов е подаден от све­щеници от Католическата църква, след като той про­валил вечерната литургия. Макар свещениците да поискали полицейска охрана и да настоявали, че агресивният след дъл­гогодишна употреба на амфетамин мъж трябва да бъде пратен на лечение в психодиспансера, Горан се оказва само за няколко часа пациент на Центъра за психично здраве. След като му дават хапчета, ле­карите пускат Горан Бореца да си отиде, а той се връща в църквата и нанася жесток побой над двамата свещеници.

Едва след този случай на опасен за обществото рецидив Горан Горанов е въдворен зад стените на затвора в Бургас, където умира няколко месеца по- късно след нещастен инци­дент в килията „душегубка“, където е тикнат. Витаят съмнения, че надзиратели от пандиза са подпомогна­ли избиването на врящата вода от парното, сварила жив кошмара на Бургас.

Що се отнася до Живко Кючуков, ако бъде офици­ално потвърдена диагно­зата му шизофрения, той може даже да не лежи в затвора за бруталното на­падение над 72-годишната пенсионерка Виолета.

„Държавата напълно е абдикирала от борбата с наркоманите, а те са особе­но агресивни. Младежта ни се друса масово с некачест­вена синтетична дрога, но държавните институции си прехвърлят отговорността и никой не си мърда пръста, за да промени нещата. В Бургаския диспансер също работят при нечовешки условия, там има липса на лекари, на надзиратели и на персонал. Заплатите са ниски, а лудите са опасни. Затова и пускат агресивни­те наркомани за домашно лечение – осъзнават, че не е редно, но другият вариант е самите лекари и сани­тари да бъдат брутално пребити от собствените си пациенти“, обобщават нерадостната картина бургаските полицаи.

Подобни случаи на агресивни младежи има и в София, и в Пловдив, и в по-големите градове на страната. Основната причина е прекомерната употреба на наркотици, която буквално размътва мозъците им.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук