Кой ще е следващият президент на Русия? Путин вече го е избрал! Вижте!

0
1537

Владимир Путин е харесал един от бившите си бодигардове за евентуален свой наследник, ако реши да не се кандидатира за нов президентски мандат през 2018 г., пише в. „Дейли мейл“, позовавайки се на руски експерти.

Избраникът е Алексей Дюмин (43 г.), който в момента е зам.-министър на отбраната, а преди броени дни бе назначен за губернатор на Тулска област. След като получи и този пост, започнаха да излизат подробности от биографията на Дюмин. Кариерата си той започнал като охранител на президента, но бързо се превърнал в нещо като негов адютант. Играл на вратарски пост в отбора по хокей на Путин, който тогава още прохождал в този спорт.

Но Дюмин дискретно му помагал да забива голове пред тв камерите, твърди пред „Дейли мейл“ политическият блогър Антон Орех. Дюмин ръководил и тайната операция по извеждането от Украйна и докарването в Русия на украинския президент Виктор Янукович, свален с протести през 2014 г. Същата година Дюмин командвал и спецчастите на руската армия, които изиграха ключова роля в преминаването на полустров Крим от украинска в руска територия. След тази операция Путин го награждава като „Герой на Русия“ за проявено мъжество и го назначава за зам.-командващ сухопътните войски.

Следва назначение за заместник на военния министър Сергей Шойгу, който е сред най-доверените на Путин. Така Дюмин вече има изграден имидж на екшън герой, по подобие на самия Путин. А с губернаторския пост начело на Тула ще придобие и политически опит, така че да е готов за ново скорострелно израстване, смятат експерти. Тв и радиоветеранът Сергей Доренко, който е и главен редактор на радио „Говори Москва“, е убеден, че Дюмин е готвен за наследник на Путин. „Без съмнение бих заложил на него“, казва Доренко и добавя, че Дюмин е по-вероятен приемник на президента от двамата други потенциални кандидати – премиера Дмитрий Медведев и губернатора на Московска област Андрей Воробьов.

Орех допълва, че Путин вярва напълно на Дюмин, но сравнява евентуалното издигане на бившия бодигард до президент със случая с любимия кон на Калигула, който той направил сенатор.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук