Колеги на самоубилия се висш прокурор направиха страшни и неподозирани разкрития

0
407

Прокурорът от Върховната касационна прокуратура Васил Миков, който се самоуби по-рано днес, е намерен мъртъв в дома си от собствената си дъщеря. Младото момиче открило трупа на татко си около 15,20 часа днес.

Жената е изпаднала в шок при зловещата гледка. В 15,35 часа тя се е обадила на тел. 112 и е съобщила за смъртта му. По първоначални данни смъртта е настъпила след самопрострелване със законно притежаван от прокурор Миков личен пистолет. Оръжието е било в ръката му.

В жилището все още се извършва оглед, като на място са изпратени служители на държавното обвинение. Не е ясно дали Миков е оставил предсмърто писмо.

Колегите му го познават като сърдечен, спокоен, овладян, силен човек. Някои от тях са разговаряли с него само преди дни. Изумени са от решението му да сложи край на живота си и недоумяват каква може да е причината. Днес той изобщо не дошъл на работа. По-късно колегите му научили черната вест от медиите.

Васил Миков е бивш апелативен прокурор на Варна. Той се бе възпротивил срещу ексглавният прокурор Никола Филчев, след което бе изпратен на работа от него в Кърджали.

През 1998/1999 г. на два пъти беше кандидат за главен прокурор след Иван Татарчев, но не успя да мине през ситото на Висшия съдебен съвет. Веднъж беше пренебрегнат заради тогавашния шеф на спецследствието Бойко Рашков (чийто указ за назначаване не беше подписан от държавния глава), а втория път заради бившия заместник-министър на правосъдието Никола Филчев, след което той го изпрати в Кърджали.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук