Колко ще струват абитуриентските балове у нас? Вижте!

0
1339

Снимка: архив „Булфото“

Вълнение за 193 млн. лв.!

Средно около 4 000 лв. излиза един абитуриент на родителите си

По около 4 хил. лв. на абитуриент или общо около 165 млн. лв. ще струват абитуриентите на родителите си тази година.

В тази сума влизат както всички детайли по тоалета на младежите, така и сумите за почерпка на близки и роднини и допълнителни разходи за автомобил, фотограф, подаръци, които надуват сметката допълнително.

Изчисления показват, че поне 193 млн. лева ще се завъртят в родната икономика само заради харчовете покрай тазгодишните дванайсетокласници, пише „Монитор“.

Според справка в сайта на Министерството на образованието и науката 55 167 ученици са подали заявления за явяване на матура по български език и литература. Така, ако умножим техния брой по среден разход от 3,5 хил. лева, се получава сумата от 193 млн. лева.

Един от основните разходи са роклята или костюмът. Цените им могат да варират в зависимост дали са конфекция, или са шити по поръчка. Средната им стойност е около 600 лв.

По-евтино може да се намерят рокли и костюми, които са масово производство, в търговската мрежа.

А за родителите с по-дълбоки джобове има и маркови модели, чиито стойности са около и над 1000 лв. Столични дизайнери пък искат 1800 лв. за рокля ръчна изработка, която обаче ще бъде единствен и неповторим модел, пише изданието.

По публикацията работи: Вера К. Александрова

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук