Коприва с ориз

0
1751

Необходими съставки:

коприва – 500 гр

моркови – 2 броя

пресен лук – 1 връзка

пресен чесън – 2 стръка

ориз – 1 чаена чаша

червен пипер – 1 чаена лъжица

Рецептата:

Какво да приготвим с коприва? Супа от коприва и каша от коприва са най-често приготвяните рецепти с коприва. Рецептата за коприва с ориз е още едно вкусно, лесно и много практично предложение, което може да допълни пролетното меню. Рецептата за коприва с ориз е много подходяща за Великденските пости, като полученото ястие е засищащо и даващо сили, но същевременно много леко. Освен всичко друго, рецептата за коприва с ориз е и много икономична и подходяща за всеки бюджет.

  1. Първата стъпка от рецептата за коприва с ориз е подготовката на продуктите. Почиствате лука, морковите и чесъна и ги нарязвате на ситно. Измивате копривата със студена вода и я отцеждате.
  2. В дълбок тиган или тенджера сгрявате около ⅓ чаена чаша олио, след което изсипвате нарязаните зеленчуци и разбърквате. След около 2-3 минути добавяте и измития и отцеден ориз, червения пипер и ½ чаена лъжица сол. Добавете три чаени чаши вода и оставете да ври.
  3. Междувременно заливате копривата с вряща вода, за да може по-лесно да я обработите и да не пари. Нарязвате копривата на ситно и когато оризът е сварен и е абсорбирал напълно водата, добавяте и копривата. Разбърквате и оставяте да поври 2-3 минути.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук