Корнелия Нинова вижда победата на изборите! Лидерът на БСП призна: Имам усещането за втора кампания „Радев“

0
1308

Корнелия Нинова заяви, че търси финансиране от държавния бюджет, за да може да се изкупят акциите, които се продавали в момента от ЧЕЗ. „В момента екип работи за това и се търсят резерви в бюджета за изкупуване на тези акции, които в момента ЧЕЗ предлага на частни компании“, заяви лидерът на БСП пред Нова телевизия.

Тя подчерта, че това се прави, за да може държавата да има важно участие в ценообразуването. По повод социологическите проценти, които се дават на БСП, Нинова заяви, че вече вижда победата и е сигурна, че те ще бъдат първа политическа сила и заяви, че докато е обикаляла страната е имала усещането за втора кампания „Румен Радев“.

Като първи промени соцлидерката заяви, че ще отмени постановление 208, ще отмени концесията на летище „София“, ще отмени поскъпването на винетките и ще призове Румен Радев да свика КСНС, където да се обсъди заплахата от Турция. Нинова щяла да премахне и политическите лица от бордовете на държавни предприятия.

За евентуални коалиции Нинова заяви, че не може да има общо с ГЕРБ в 44-ото Народно събрание. „Най-близки по платформа сме с Патриотичния фронт. Много ми е странен завоят на Марешки, до вчера бяхме злото, а днес сме добри, това ми е безпринципно отношение“, заяви Нинова за обрата в позицията на Веселин Марешки и партията му „Воля“.

Лидера на БСП заяви, че в никакъв случай няма да търси подкрепа от страна на Марешки.

Нинова заяви, че не се е виждала с Ахмед Доган, но се е виждала с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, но не са обсъждали коалиционна политика. Два пъти направихме грешка с ДПС, трети път няма да направим. Самата коалиция не е грешка, а начина по-който ние го направихме, някой непрозрачни решения, кадрови промени, за които са си понесли последствията.

Тя добави, че истерията около изказването й за демокрацията е фалшива новина и заяви, че е манипулирано. Тя допълни, че цялата идея на нейния пост е бил, че демокрацията ни е отнела едно, но пък ни дала друго. Ако днес трябва да поправи поста си във фейсбук, тя ли написала прехода.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук