Корнелия Нинова от Пловдив: Стегнете се, работете все едно сме в предсрочни парламентарни избори (СНИМКИ)

0
1506

Президентскитя вот е след 4 месеца, той е преломен момент, тогава БСП трябва да покаже своята сила и новата си енергия

Президентските избори са след 4 месеца, те са преломен момент, тогава БСП трябва да покаже своята сила и новата си енергия. Стегнете се, работете все едно сме в предсрочни парламентарни избори, които са неизбежни. По структурите тече кръвта на партията и когато там има проблеми, боледува цялото тяло. Вие сте различни бе хора, от последния път, когато ви видях. Излъчвате ентусиазъм и енергия, много ми се иска тази енергия да се превърне в сила. Така започна приветственото си слово новият лидер на столетницата Корнелия Нинова.

5Над 1000 партийни активисти я посрещнаха в Пловдив, начело с областния и градския лидер на левицата Георги Гергов и д-р Красимир Мурджев. В града под тепетата се провежда съвещание на актива на областната структура на БСП. Червените активисти приветстваха лидера си с цветя, а Нинова не пропусна да прегърне всеки и да се обърне по малко име към него. Тя нахъса актива на партията и даде да се разбере, че всеки един трябва да вложи много енергия и сили, за да се представи столетницата добре на предстоящия президентски вот.

3

Трябва да покажем на хората, че има и друго управление, че има грижа за народа.„До каквото се докосне правителството на Бойко Борисов, всичко се съсипва – финанси, дългове, дългове всеки ден. Здравеопазването – геноцид на народа. Образованието – малограмотност на българчетата и на бъдещото поколение на България. Социална система – бедност и безработица”, каза Нинова. Тя подчерта, че през октомври ще стане ясно колко пари са спрени от Европа. Отворен остана финала с писмото от Европа – истински резултат ще се знае през октомври. Тогава ще има среща между ЕК и правителството, на която ще се уточни точното число за парите, които са спрени и няма да бъдат евентуално възстановени, финансови корекции и т.н. Областният лидер на столетницата Георги Гергов даде заявка за вота за държавен глава с думите:   БСП може да побеждава!

И трябва да се мобилизира, да привлече към себе си младите и икономически активните хора. Да даде решение на наболелите проблеми. Първият ни тест са изборите за Президент на България. Въпросът за предстоящите президентските избори е важен за БСП и за хората, чието доверие търси партията. На  България повече от всякога е нужен президент патриот, който да е гарант за независимостта на нацията и законността. Пътят за определяне на тази кандидатура минава през консолидация на партията и  обединението на всички леви, демократично и патриотично настроени избиратели. Затова правим и допитването до всеки един член на партията: Как и  с кого да вървим напред?

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук