Корнелия Нинова: Разговорите с Петков и Василев са за 4-годишен мандат

0
87

Смазваща разлика, поздравяваме Радев и Йотова. Социалистите бяха сред най-масово гласувалите. Промяната очевидно ще продължи.

Това каза лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова в изявление след победата на президентската двойка след днешния балотаж.

Дано след приключване на изборите обстановката започне да се успокоява и да се заемем със съставяне на правителство, каза Нинова и добави, че компромисите, които БСП ще направи по време на разговорите, ще са разумни.

Нашите приоритети са социалната политика, достъпно здравеопазване и образование, стабилизиране на икономиката. Ще намерим сечението при преговорите, добави тя и припомни, че преговорите започват във вторник.

Планирали сме 4-годишен мандат и така сме си залагали политиките и приоритетите, съобщи тя и добави: Най-спешните антикризисни мерки за 100 дни са приемливи за нашите партньори, но след това ще трябва истинска промяна в модела на управление, който все още не е започнал. Разговорите с Петков и Василев са за 4-годишен мандат, имена не сме обсъждали.

В отговор на въпрос на медия, Нинова каза, че на 22 януари левицата ще има Конгрес и който бъде избран за председател, той ще изпълнява решенията на колективните органи.

Ние имаме решение на БСП, че присъединяването на РС Македония не може да бъде за сметка на българската история и историческите факти, уточни тя, запитана какви са компромисите, които няма да направи в хода на преговорите за правителство. /БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук