Корнелия Нинова ще съди Десислава Атанасова заради Техноимпекс

0
2311

Лидерът на БСП Корнелия Нинова завежда до края на деня дело срещу Десислава Атанасова и солидарно на ПП ГЕРБ за твърденията им за „Техноимпекс“. Това съобщи Нинова на пресконференция след заседание на ръководството на БСП.

Тя уточни, че делото ще е за клевета, включително и за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления, че има извършени проверки, и въпреки това продължи да клевети и да лъже в публичното пространство, коментира Нинова.

БГНЕС

Преди две седмици от ГЕРБ цитираха писмо от главния прокурор Сотир Цацаров и посочиха, че не са подавани сигнали и не са извършвани проверки по приватизацията на „Техноимпекс“. В отговор Корнелия Нинова ги обвини в лъжа и показа документи за подаден сигнал и извършени проверки на приватизацията на дружеството.

Атанас Зафиров посочи, че ръководството на БСП днес е обсъдило случая. По думите му става въпрос за тежка политическа атака срещу лидера на най-голямата опозиционна партия. Тази атака се базира на клевети и манипулации, в това число с използване на държавни силови органи в лицето на ДАНС за натиск, включително и чрез манипулиране на становището на Главна прокуратура, където ясно е казано, че няма данни за престъпление, каза Зафиров.

БГНЕС

Изпълнителното бюро на БСП заявява своята категорична подкрепа за председателя на партията Корнелия Нинова и намерението ни да не се отклоняваме от нашия опозиционен път, както в Народното събрание, така и в обществото, заяви той. Атанас Зафиров посочи, че в последните няколко дни е в много тясна комуникация с огромна част от членовете на Националния съвет и немалка част от структурите в страната и увери, че Нинова има пълната подкрепа на своята партия.

Относно призива на депутата от левицата Красимир Янков за нейната оставка, Корнелия Нинова коментира, че когато политическият опонент те атакува и получи подкрепа и от хора вътре в партията, и това се отразява пиперливо от медиите на Пеевски, значи си на прав път.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук